Alimente Care Curăţă Ficatul

Ficatul este cel mai ocupat organ din organism. În fiecare minut, ficatul nostru poate fi găsit procesând, filtrând şi detoxifiind diferitele substanţe din corp. Fără un ficat sănătos, starea noastră generală de bine ar fi afectată. Medicii nutriţionişti spun că există o legătură directă între regimul alimentar şi starea de sănătate a ficatului. Toxinele acumulate din alimente pot încărca ficatul şi cauza boli cronice, inclusiv depresia.

Alimente Care Curăţă Ficatul

Simptomele ficatului obosit, care nu lucrează bine sunt: oboseala accentuată, balonarea, apetit crescut sau scăderea poftei de mâncare, dureri de cap sau mâncărimi ale pielii. Ţineţi cont că îndulcitorii artificiali din produsele alimentare şi apa impură sunt toxine ascunse pe care noi le consumăm zilnic, fără să ştim.

Dieta de detoxifiere a ficatului

Dincolo de infecţiile cu viruşi, meniurile lipsite de vitamine dar pline de grăsimi nesănătoase, consumul excesiv de alcool, cafea şi medicamente sunt şi ele cauze importante ale îmbolnăvirii ficatului. Este aşadar esenţial să se urmeze o cură de detoxifiere a ficatului pentru a remedia urgent problema.

Pe lângă ceaiurile medicinale pe care le puteţi bea zilnic pentru purificarea ficatului, există o serie de alimente care vă ajută să vă păstraţi un ficat sănătos.

> Legumele cu frunze verzi

La acest capitol, recomandările sunt foarte consistente. Se pot consuma orice fel de verdeţuri. Acestea conţin clorofilă, o substanţă care are puterea de a elibera toxinele din sânge. Mai mult, plantele verzi comestibile au capacitatea de a elimina metalele grele, chimicalele şi pesticidele ingerate. Verdeţurile protejează cel mai bune ficatul şi îl menţin funcţional. Se pot consuma crude, înăbuşite sau sub formă de suc natural.

> Ceaiul verde

Ceaiul verde este o licoare recomandată pentru cei afectaţi de un ficat leneş sau slăbit. Se poate bea câte o cană pe zi pentru îmbunătăţirea funcţiei hepatice şi prevenirea îmbolăvirilor de tot felul.

> Avocado

Tot din gama alimentelor verzi, avocado este fructul cu cel mai mare conţinut de nutrienţi valoroşi pentru ficat. Fructul de avocado curăţă ficatul în profunzime şi contribuie la eliminarea toxinelor dăunătoare.

> Sfecla şi morcovii

Aceste produse naturale conţin vitamine şi substanţe cu rol în detoxifierea tractului digestiv, stimularea şi revitalizarea funcţiei hepatice în ansamblu. Se poate prepara un suc din aceste două ingrediente pentru o curăţare mai rapidă.

> Varza

Varza crudă sau gătită, inclusiv cea murată are efecte miraculoase de eliberare şi uşurare a ficatului. Se poate consuma zilnic câte o supă de varză pentru eliminarea toxinelor acumulate din produsele semi-preparate care conţin aditivi alimentari.

> Conopida şi broccoli

Aceste legume spală ficatul şi combate dezvoltarea viruşilor cancerigeni din organism.

> Usturoiul

Usturoiul este un antibiotic natural care activează enzimele hepatice, curăţă şi apără ficatul de substanţele nocive şi de viruşi.

> Grepfruit şi lămâie

Se prepară un cockteil din grepfruit, lămâie şi alte citrice pentru stimularea ficatului şi vitaminizarea lui. Acest suc conţine Vitamina C din plin şi alţi antioxidanţi importanţi pentru sănătatea hepatică. Se bea mai ales dimineaţa.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play