FRUNZELE de DAFIN scad GLICEMIA și COLESTEROLUL (rețetă)

Într-un studiu realizat de cercetătorii pakistanezi, frunzele de dafin (Laurus nobilis) au demonstrat că pot îmbunătăți funcția insulinei în vitro, precum și nivelurile de colesterol și trigliceride.

Dafin

Dafin

Studiu

40 de persoane cu diabet de tip 2 au fost împărțite în 4 grupuri, și au primit capsule cu 1, 2 și respectiv 3 grame de pulbere de frunze de dafin (măcinate), sau un placebo. Toate cele 3 doze de frunze de dafin au redus semnificativ glucoza serică, cu 21-26% după 30 de zile.

Totodată, și nivelul colesterolului total a scăzut cu 20-24% după cele 30 de zile de tratament cu frunze de dafin. Colesterolul “rău” a avut o scădere și mai mare, de 32 până la 40%, iar colesterolul “bun” a crescut cu 20% la grupurile care au primit câte 1 și 2 grame de frunze de dafin.

Nivelul trigliceridelor a scăzut de asemenea cu 25% la grupurile care au primit câte 1-2 grame de frunze dafin.

Nu au existat modificări semnificative la grupul care a primit placebo

Acest studiu a demonstrat că un consum de frunze de dafin (1-3 grame pe zi) timp de o lună, reduce factorii de risc pentru diabet și bolile cardiovasculare, sugerând totodată că acest remediu naturist ar putea fi benefic persoanelor cu diabet de tip 2.

Infuzie de dafin pentru scăderea glicemiei și colesterolului

Ingrediente

• 10 frunze de dafin
• 600 ml de apă clocotită

Preparare

Spălați bine frunzele de dafin (de mărime medie), și rupeți-le mărunt puneți-le într-un borcan de sticlă sau într-un alt vas smălțuit, și turnați peste ele apa fiartă (circa 3 căni). Acoperiți vasul cu un capac, și lăsați frunzele să stea la infuzat 2-3 ore.

Administrare

Se consumă câte jumătate de cană de infuzie caldă, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul durează 2 săptămâni. După o pauză de o lună de zile, cura se poate relua.

 

Surse articol:
1. „Vindecarea Bolilor Incurabile Prin Metode Naturale”, Mikhail Tombak
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613499/

Citeşte mai multe despre:

12 comentarii

  1. OK!Multumesc sfaturi utile…..

  2. Taifas da retete foarte bune ! Urmaresc si fac , da rezultate !

  3. Doamne ajuta!Nu inteleg in articol mai sus scrie ca dupa 1luna se vad rezultatele iar reteta cu decoctul scrie câ tratam.dureazâ doua sâptâmani..Deci in final cat tinem 1lunâ sau 2saptamani_?Multumim ptr.sfaturi

    • Corecta sesizarea! Exact acest lucru m-a izbit si pe mine. Sfat: sa nu ne mai luam dupa toate site-urile obscure cu sfaturi „foarte utile”, dar care nu indica si sursa din care s-au inspirat. (O mamica a citit pe un astfel dr site ca trbuie sa dea copilului clor pt.a nu mai vomita, a omorat copilul si acum e la puscarie ! ) Asadar atentie!

      • Postolache Ana Maria

        E foarte bine să fiți precauți în ceea ce privește remediile naturiste. Articolul nostru are la final sursele de unde au fost preluate informațiile. Cura de o lună a fost folosită în cadrul unui studiu, după cum scrie în articol. Recomandarea de a consuma 2 săptămâni este dată de autorul rus Mikhail Tombak.

    • Studiul, în care pacienții au primit capsule cu pulbere de foi de dafin ( 2 gr sau 3 gr ) a durat 30 zile. Într-un astfel de studiu, toți pacienții se află sub atenta supraveghere și monitorizare a stării de sănătate, de către medici și cadre medicale.
      Acasă, pt a nu apărea posibile efecte neplăcute, interacțiuni cu medicația alopată curentă pt unele afecțiuni acute sau unele boli cronice , incompatibilități cu alte remedii folosire concomitent, autorul articolului a considerat prudent folosirea a 10 foi de dafin , sub formă de infuzie , în 600 ml apă fiartă, administrată fracționat , în 3-4 prize , timp de numai 2 săptămâni.
      Înainte de inițierea oricărui tratament alopat, homeopat, naturopat este recomandat să consultați medicul curant.
      ⚠️ Dacă cultivați dafin acasă , în spații protejate, sau locuiți într-o zonă mediteraneeană, unde dafinul se poate cultiva în grădină, NU FOLOSIȚI NICIODATĂ FRUNZE DE DAFIN VERZI , PROASPĂT CULESE, DEOARECE POT FI
      TOXICE ☠.
      Întotdeauna SE VOR UTILIZA NUMAI FRUNZE DE DAFIN FT BINE USCATE.

  4. Eu fac ceai de dafin
    O frunza la o cana de 3 ori pe zi
    E mai sinplu

  5. Păi înțeleg că studiul făcut de pakistanezi a presupus folosirea pulberii de dafin, adică substanță nepreparată termic. Ceaiul sau infuzia or avea același efect?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.