Mierea de DOVLEAC ajută la regenerarea ficatului și tratarea bolilor de inimă (rețetă)

Dovleacul, dar mai ales semințele de dovleac parte din cele mai vechi leacuri naturiste care ne pot ajuta în multe și nebănuite afecțiuni ale organismului. Mierea de dovleac este remediul pe care vi-l propunem astăzi, extrem de util pentru sănătatea ficatului, inimii și plămânilor.

Miere de Dovleac Rețetă

Miere de Dovleac Rețetă

Miere de dovleac:  rețetă

Toate tipurile de miere ajută la regenerarea celulei hepatice, din acest motiv este recomandată bolnavilor de ficat. Mierea de dovleac însă, este considerată cea mai benefică și cea mai indicată, deoarece conține o serie de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea ficatului: vitamine din complexul B și acizi grași nesaturați.

Ingrediente

• 1 dovleac (de 4 kg)
• 2 kg de miere (sau 2 kg de zahăr brun)

Preparare

Dovleacul trebuie să fie sănătos. Acesta se spală de impurități, apoi i se taie deasupra un capac (care nu se aruncă). Cu o lingură de lemn se scot semințele din interior. Astfel golit, dovleacul se umple cu miere (sau zahăr) aproape până sus, lăsând doar 2-3 degete până la tăietură.

Se pune capacul și se fixează cu o bucată de scoci, pentru a evita pătrunderea aerului înăuntru și stricarea mierii. Dovleacul se pune într-un lighean mare, și se lasă 10 zile la macerat, la temperatura camerei. Indicat ar fi să găsiți un loc întunecos unde să îl puneți.

În decursul celor 10 zile, dovleacul va lăsa un fel de suc, care se colectează într-un borcan sau într-o sticlă curată.

După finalizarea maceratului, dovleacul se curăță de coajă, și ceea ce rămâne (miezul și miere) se procesează la blender. Se adaugă și sucul colectat, și se mixează bine.

Produsul final pe care îl veți obține este “mierea” de dovleac. Se transferă în borcane de sticlă cu capac, și se păstrează în cămară.

Administrare

Pentru regenerarea ficatului, prevenirea și tratarea bolilor hepatice și cardiovasculare, se ține o cură de o lună (30 de zile), timp în care se ia câte 1 lingură de miere, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de micul-dejun și de cină.

Mierea de dovleac astfel preparată ajută inclusiv la tratarea edemului pulmonar.

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. Unde de găsește miere dinasta?

  2. Am facut asta toamna si lam consumat cu lamaie si apa minerala anul asta e mortal

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.