Fursecuri cu dovleac și ovăz – fără zahăr, făină sau ulei

Dacă vă place dovleacul, veți îndrăgi și aceste fursecuri. Se fac foarte repede și sunt foarte gustoase.

Nu conțin zahăr rafinat, nici făină de cereale cu gluten sau ouă. Nu au nici măcar ulei sau margarină.

Fursecuri cu dovleac și ovăz – fără zahăr, făină sau ulei

Fursecuri cu dovleac și ovăz – fără zahăr, făină sau ulei

Pentru aceste fursecuri cu dovleac și ovăz m-am inspirat dintr-o rețetă postată de Larisa pe canalul ei de Youtube.

Am modificat puțin lista de ingrediente pentru a face aceste fursecuri fără zahăr și unt de arahide. În loc de melasă am folosit curmale. Untul de arahide l-am înlocuit tot cu lapte.

Fursecurile sunt cât se poate de sănătoase, hrănitoare și sățioase.

Fursecuri cu dovleac – rețetă

Ingrediente

  • 520 g de dovleac gătit
  • 200 g de lapte de cocos
  • 5 curmale
  • 200 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 100 g de fulgi de ovăz întregi
  • 100 g de fulgi de cocos
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet sau suc de lămâie
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • esență de vanilie și rom
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Dovleacul poate fi fiert la aburi sau în apă sau copt în cuptor. Bucățile se pun într-un bol.

Puneți laptele de cocos la încălzit într-un ibric împreună cu curmalele. Când fructele s-au înmuiat, luați laptele de foc și turnați-l peste dovleac.

Adăugați esența de vanilie și rom. Pasați totul cu blenderul vertical. Trebuie să obțineți o compoziție fină.

Adăugați făina de ovăz, fulgii de ovăz și nuca de cocos. Puneți tot acum sarea, bicabonatul stins și praful de copt.

Amestecați bine cu o paletă. În cazul în care compoziția este prea moale, mai adăugați fulgi de ovăz.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Aluatul este lipicios și nu poate fi modelat ușor.

Puneți un bol cu apă lângă tavă. Înmuiați mâinile în apă și modelați fursecurile de mărimea dorită. Cu mâinile umezite veți lucra mai ușor cu aluatul.

Biscuiti cu dovleac si ovaz

Biscuiti cu dovleac si ovaz

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați fursecurile 20 de minute sau până când se usucă deasupra.

Aveți grijă să nu se rumenească prea tare la bază.

Fursecuri cu dovleac si ovaz - fara zahar si gluten

Fursecuri cu dovleac si ovaz – fara zahar si gluten

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu dovleac:

Prăjitură cu dovleac și gust de ciocolată – rețetă de post fără zahăr, gluten, ulei
Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Biscuiți cu dovleac și ovăz (fără zahăr și făină)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.