Elimină alimentele acide din dietă și vei scăpa de durerile articulare

Artrita nu este o boală nevindecabilă. Dimpotrivă, dacă sunt identificate corect cauzele și apoi rezolvate, inflamația și durerile cedează.

Una din principalele cauze ale artritei este mediul foarte acid din corp. Această boală poate să apară și în urma unei leziuni, sau din cauze genetice.

Elimina alimentele acide din dieta si vei scapa de durerile articulare

Elimina alimentele acide din dieta si vei scapa de durerile articulare: Freepik.com

Artrita supraviețuiește într-un mediu acid

Este foarte important să știm că artrita se dezvoltă și supraviețuiește într-un mediu acid.

Oxigenarea și alcalinizarea organismului sunt pași esențiali pentru ameliorarea sau chiar tratarea acestei afecțiuni.

Cel mai simplu mod prin care ne putem oxigena corpul este să ne expunem la aer și să facem mișcare fizică.

Exercițiile fizice cresc dramatic cantitatea de oxigen care intră în corp. Acest oxigen duce la alcalinizarea țesuturilor.

Atunci când crești cantitatea de sânge în zonele din corp care nu funcționează bine, precum degete artritice sau articulații artritice, crești șansele de vindecare a acelei regiuni.

Mișcarea fizică

Îmbunătățirea fluxului sangvin în zonele artritice înseamnă creșterea cantității de oxigen, apă și nutrienți și eliminarea deșeurilor și toxinelor, care sunt acide.

Consumul a 8 pahare de apă pe zi este de asemenea important pentru eliminarea deșeurilor. Apa nu trebuie consumată odată, ci câte o gură, pe parcursul zilei.

Persoanele care au articulațiile înțepenite și dureroase se plâng de faptul că nu pot face nici un fel de mișcare. În cazul lor, cel mai bun tip de sport este înnotul.

Jocul de glezne, ridicarea pe vârfurile picioarelor și mersul pe o bicicletă statică sunt de asemenea tipuri de mișcare fizică ușoară pentru fazele dureroase de artrită.

Dieta alcalină face să dispară durerile de artrită

Un alt mod prin care ne putem alcaliniza corpul este dieta.

Alimente alcaline

Dacă aveți artrită sau dureri articulare frecvente, încercați să includeți în dietă mai multe alimente alcalinizante.

Alimentele prezentate mai jos furnizează minerale cu efect alcalin: sodiu, potasiu, calciu, magneziu și fier.

Lămâie

Alimentul cu cel mai puternic efecte de alcalinizare a corpului este lămâia. Sucul de lămâie poate fi adăugat în apa zilnică, sau în salate.

Acest fruct este acid în stomac, însă devine alcalin după ce este descompus în tractul gastrointestinal.

Verdețuri

Legumele cu frunze de culoare verde închis sunt foarte acalinizante. Acestea trebuie incluse în meniul zilnic.

Spanacul crud conține oxalați, însă poate fi consumat în cantități mici și rar. Nu este o idee mai bună să mâncați spanac gătit deoarece prin prepararea termică devine un aliment acid.

Legume

Persoanele cu artrită pot consuma orice fel de legumă în afară de familia Solanaceae. Cu alte cuvinte, trebuie să evite ardeiul gras, roșiile, cartofii albi și vinetele. Aceste legume sunt formatoare de acid și pot înrăutăți simptomele de artrită.

Cartofii dulci nu sunt cartofi, ci fac parte din altă clasă de legume (igname).

Fructe

Fructele au efecte alacalinizante. Nu contează ce clasă de fructe consumați. Este important ca acestea să fie mâncate zilnic.

Cereale

Din categoria cerealelor care nu produc inflamații și acid în corp fac parte:

  • meiul
  • hrișca
  • quinoa
  • spelta
  • grâul kamut

Orice cereală antică este benefică în afecțiunile artritice.

Nuci

Nu toate fructele oleaginoase sunt alcaline, ci doar migdalele și nucile braziliene.

Leguminoase

Din categoria leguminoaselor puteți consuma doar fasolea lima, linte și soia (nemodificată genetică).

Semințe

Semințele au efect alcalin, toate sortimentele. Acestea pot fi ronțăite ca atare sau puse în salate.

Din miezul crud sau rumenit se pot obține făinuri, după ce acestea sunt măcinate fin prin râșnița electrică de cafea.

Alimente acide

Este crucial să excludeți din dietă alimentele acidifiante, care nu fac decât să agraveze artrita. Nu trebuie să renunțați la ele pentru totdeauna, ci doar până când artrita se vindecă.

Alimentele acide conțin minerale acide: clor, sulf și fosfor.

Zahărul

Dacă cel mai alcalin aliment este lămâia, cel mai acid aliment este zahărul.

Zahărul este un acid pur și are efecte devastatoare în corp. Este de altfel principala sursă de hrană pentru celulele canceroase.

Stați departe de orice formă de zahăr procesat. Fructele sunt cel mai bun desert, deoarece acestea conțin zaharuri naturale care vin la pachet cu mulți nutrienți și nu au efect acid.

Carnea și lactatele

Nu doar zahărul produce mult acid în corp, ci și carnea și produsele lactate.

Dr. Campbell arată în cartea „Studiul China” cum cancerul poate fi pornit și oprit prin includerea sau excluderea preparatelor din carne și lactate din dietă.

Cancerul adoră un mediu acid. După ce stomacul descompune carnea, în urma ei se formează reziduuri bogate în fosfor, care este un mineral acid.

Grâul hibridizat

Din păcate, odată cu hibridizarea grâului în anii ’50, au început să apară diverse probleme de sănătate, în special la nivelul intestinului. Astăzi, foarte multe persoane au intoleranță sau sensibilitate la glutenul din grâu.

Modificarea și stropirea grâului cu diverse substanțe contribuie de asemenea la efectul acidifiant al grâului.

Încercați să excludeți produsele pe bază de grâu din dietă, înlocuindu-le cu cerealele menționate mai sus.

Brânzeturile

Orice brânză matură este acidifiantă. Puteți consuma doar feta, brânză de oi și brânză de capră, deoarece acestea au un efect neutru, nici acid, nici alcalin.

Cafeina, alcoolul și tutunul

Dacă aveți artrită și veți să vă îmbunătățiți starea de sănătate, ați face bine să renunțați la băuturile alcoolice, tutun, cafea și orice conține cofeină.

Dacă vreți să vă recuperați sănătatea articulațiilor, încercați să mențineți un pH celular de 6.0.

Pentru a atinge acest obiectiv, dieta trebuie să conțină 70-80% alimente alcaline și 20-30% alimente acide.

La modul ideal, acel mic procent de alimente acide ar trebui să provină din leguminoase și nuci – cele care nu sunt incluse în lista alcalină de mai sus.

pH sangvin nu se schimbă, ci este mereu adus la valoarea optimă. Însă pH-ul celular este influențat de dietă, de deshidratare, de lipsa de oxigen. 

Dacă țineți cont de sfaturile oferite mai sus de Barbara O’Neill, veți vedea îmbunătățiri în câteva săptămâni. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru artrită și dureri articulare:

Cremele cu turmeric reduc severitatea durerilor de genunchi și osteoartrită
Dr. Sten Ekberg: Cum să-ți repari articulațiile prin alimentație – dieta pentru artrită
Dieta antiinflamatoare ameliorează simptomele de artrită reumatoidă în 2 săptămâni

Sursă articol: Amazing Discoveries, Natural remedies for arhritis – Barbara O’Neill 13/13: https://www.youtube.com/watch?v=y-Dp_-tr3K0&ab_channel=AmazingDiscoveries

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.