Cel mai bătrân medic neurolog practicant la 101 ani – ce face pentru a-și menține creierul „ascuțit”

Sunt cel mai vârstnic medic practicant din lume”, spune dr. Howard Tucker, care a ajuns la 101 ani.

Centenarul a dezvăluit câteva din secretele activității sale prolifice. Aceste secrete sunt de fapt obiceiuri de viață care l-au ajutat să-și mențină creierul ager până la o vârstă venerabilă.

Cel mai varstnic neurolog practicant la 101 ani – 3 secrete pentru un creier ascutit

Cel mai varstnic neurolog practicant la 101 ani – 3 secrete pentru un creier ascutit: Whatsnextmovie

Cel mai vârstnic medic practicant din lume

Dr. Tucker practică neurologia de mai bine de 7 decenii în Cleveland, Ohio. Reprezintă cu mândrie acest domeniu, însăși longevitatea sa fiind o mărturie în acest sens.

La cei 101 ani ai săi, oamenii îl întreabă deseori ce face pentru a se menține în formă.

Nu contează doar să ai gene bune. Trebuie să depui și tu un efort în acest sens. Principiul după care se ghidează dr. Tucker este: un creier muncitor și un stil de viață activ din punct de vedere social.

Creierul este un creier muncitor și trebuie pus la treabă

Înaintarea în vârstă afectează performanța noastră fizică și mentală. Pe măsură ce îmbătrânim, funcțiile noastre cognitive încep să se deprecieze. Unele zone din creier se pot micșora efectiv, spune neurologul.

De asemenea, comunicarea dintre neuroni devine mai puțin eficientă, iar fluxul sangvin în zona cerebrală scade.

Creierul trebuie pus la treabă. Dacă încetezi să îl mai folosești, se atrofiază și își pierde funcționalitatea.

La fel ca orice mușchi din corp, mintea noastră are nevoie de antrenament, de exerciții pentru a supraviețui.

3 secrete ale unui creier „ascuțit” la bătrânețe

Dr. Tucker a dezvăluit 3 din ritualurile sale zilnice care îl ajută să-și păstreze sănătatea creierului.

1. Merg la serviciu!

Dr. Tucker este un medic unic în lume. Deși a depășit suta de ani, încă merge la muncă, la fel ca și ceilalți colegi ai săi mai tineri.

Studiile au arătat că persoanele care se pensionează au un risc mai mare de declin cognitiv. Acesta este motivul pentru care dr. Tucker încă nu a ieșit din serviciu.

Guiness World Records i-a oferit titlul de cel mai vârstnic medic practicant din lume. Soția sa are 89 de ani și la rândul ei încă profesează în domeniul psihiatriei și psihoanalizei.

Meseria meu presupune să revizuiesc diverse subiecte medicale și să soluționez anumite probleme, spune medicul. Prin faptul că rămâne la curent cu progresele din neurologie îl ajută să-și păstreze creierul ocupat.

Persoanele care nu au capacitatea să muncească la o vârstă înaintată ar trebui să practice un tip de voluntariat, un hobby sau să învețe noi abilități pentru a-și stimula funcția mentală.

La vârsta de 60 de ani, dr. Tucker urma cursuri de drept în timpul nopții, iar în timpul zilei își desfășura practica medicală cu progam întreg.

2. Rămân social!

Nu doar serviciul te ajută să îți păstrezi corpul și creierul activ, ci și interacțiunile cu ceilalți. Socializarea și construirea de relații puternice ajută la consolidarea memoriei și a funcțiilor cognitive, spun studiile.

Din păcate, la vârsta mea, mulți dintre prietenii mei cei mai apropiați, membri ai familiei și colegi au decedat”. Dr. Tucker se bucură însă de faptul că serviciul îi permite să lege noi prietenii, chiar și cu colegii mai tineri. Împreună cu soția obișnuiește să cineze cu cei din comunitatea lor.

De două ori pe săptămână iau masa împreună cu copiii lor și familiile acestora. Obișnuiesc de asemenea să încerce noi restaurante cu colegii.

3. Citesc pentru divertisment

Atunci când nu se ocupă cu documentarea în domeniul neurologiei, dr. Tucker citește biografii și romane detective.

O carte bună, fie ea de ficțiune sau non-ficțiune solicită creierul să proceseze o cantitate mare de informații noi.

Consideră că aceasta este chia păstrării unei minți ascuțite.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă:

5 alimente rele pentru creier, care afectează memoria și atenția – dr. psihiatru nutriționist
Alzheimer. Cum poate fi prevenită „boala uitării”. Profesorul Ciurea: Toată lupta se dă în creier
Turmericul stimulează regenerarea neuronilor și repararea creierului (studii)
Îmbătrânirea creierului poate fi încetinită cu 9 ani – prin 2 mijloace naturale

Traducere din: Dr. Howard Tucker, At 101 years old, I’m the world’s oldest practicing doctor: My no. 1 rule for keeping your brain sharp, CNBC.com: https://www.cnbc.com/2023/08/09/i-am-101-years-old-and-the-worlds-oldest-practicing-doctor-my-no-1-tip-for-keeping-your-brain-sharp.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.