Crema de tătăneasă – balsamul care închide rănile, sudează oasele rupte, vindecă dureri de spate, dureri de șold, fracturi, luxații, nervi ciupiți, pinteni, ciocuri, varice

Orice familie care locuiește la casă ar trebui să aibă această plantă în grădină. Are beneficii medicinale uriașe!

Este totodată o sursă valoroasă de îngrășământ pentru cultura de legume, datorită conținutului de azot, fosfor și potasiu – minerale care ajută la creșterea plantelor.

Crema de tataneasa inchide rănile, lipeste oasele rupte, opreste durerile de spate, de sold, vindeca fracturi, luxatii, nervi ciupiti, pinteni, ciocuri, varice

Crema de tataneasa – răni, oase rupte, dureri de spate, de sold, fracturi, luxatii, nervi ciupiti, pinteni, ciocuri, varice

Tătăneasa – planta care închide rănile, lipește oasele și țesuturile rupte

Din punct de vedere medicinal, frunzele de tătăneasă au utilizări din cele mai diverse, de la răni, hemoroizi, scrântituri, dureri și inflamații, până la fracturi, rupturi de mușchi, ulcer varicos și cancere.

Beneficiile acestei plante sunt confirmate nu doar de experiența practică a sătenilor din diverse zone ale lumii, ci și de literatura științifică.

Tătăneasa ajută în tot felul de boli ale oaselor, articulațiilor, mușchilor și pielii. Este o plantă care efectiv lipește sau sudează oasele, ligamentele, tendoanele și țesuturile rupte și închide rănile.

Studiile arată că este un remediu eficient pentru artrită, dureri de cap, luxații, entorse, rupturi de oase, leziuni osoase vechi și răni nevindecabile.

Cum se face crema de tătăneasă – rețetă

În toate aceste afecțiuni externe se poate utiliza cataplasma cu frunze de tătăneasă sau o cremă (unguent) cu tătăneasă. Acestea se pot obține din frunzele uscate sau dinrădăcină.

Însă dacă nu aveți planta în grădină, puteți găsi aceste produse la magazinele naturiste.

Ingrediente

  • 30 g de ceară de albine
  • 220 ml de ulei de măsline
  • 2,8 g de pulbere de tătăneasă

Mod de preparare

Autoarea acestei rețete a folosit pulbere de tătăneasă obținută din frunzele uscate bine și măcinate prin râșnița electrică de cafea.

Pentru a se topi mai repede, ceara de albine trebuie să fie bucăți mici. O puteți da prin răzătoare sau tăia mărunt cu cuțitul.

Puneți ceara de albine într-un pahar/borcan de sticlă. Turnați uleiul peste ea. Introduceți recipientul într-un ibric umplut cu apă pe jumătate, așezat pe foc. Prin acest sistem de bain-marie ceara se va topi. Amestecați des cu un bețișor de lemn.

Când a devenit complet lichidă, se scoateți recipientul din ibric. Adăugați pudra de tătăneasă și amestecați bine. Lichidul va deveni verde.

Turnați compoziția în borcănele din sticlă, curate și bine uscate. Acestea se lasă la temperatura camerei, până când compoziția se solidifică.

Indicații terapeutice

Crema de tătăneasă se aplică pe regiunile afectate. Poate fi utiilizată în următoarele afecțiuni:

  • dureri articulare
  • pinteni, ciocuri
  • sindromul de tunel carpian
  • vânătăi
  • nervi ciupiți (nevrom)
  • dureri provocate de degerături
  • dureri de șold
  • dureri de spate
  • vene varicoase
  • cartilaje rupte
  • degete rupte

Din mărturiile multor persoane, crema de tătăneasă dă rezultate extraordinare. Reduce în scurt timp durerile în toate situațiile menționate mai sus și ajută procesul de vindecare.

Unele persoane nu au mai avut nevoie de operație după utilizarea cremei de tătăneasă. Alții au renunțat la medicamentele pentru dureri. Este un remediu care chiar merită încercat!

Un studiu din 2019 a comparat efectele unei creme de tătăneasă cu efectele cremei Diclofenac. Studiul a fost efectuat pe pacienți cu luxație de gleznă.

După o săptămână, cei care au folosit crema de tătăneasă au avut beneficii mai mari decât grupul care a utilizat Diclofenac. Atât pacienții, cât și medicii au evaluat crema de tătăneasă a fi mai eficientă decât Diclofenac.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre tătăneasă:

Leacuri vechi cu tătăneasă pentru scrântituri, fracturi, umflături, hemoroizi, ulcer varicos
Tătăneasa „lipește” oasele rupte și închide rănile uimitor de repede
Unguentul de tătăneasă – leacul naturii pentru durerile de oase, scrântituri și fracturi
Cataplasma cu tătăneasă vindecă țesuturile și oasele rupte – cum să o folosești

Sursă articol: Health and Homestead, Comfrey salve for arthritis, back and joint pain, old injuries: https://www.youtube.com/watch?v=bpfU_120Ydg&ab_channel=HealthAndHomestead

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.