Sucuri care ajută la dizolvarea calciului din cartilaje

Există tipuri de artrită care provoacă dureri foarte mari, din cauza depozitelor de cristale. Spre deosebire de gută, în care cristalele sunt din acid uric, în artrită, aceste formațiuni sunt din calciu.

Sucurile vegetale pot fi utile în aceste afecțiuni, deoarece ajuta la dizolvarea și eliminarea calciului anorganic care s-a depus în cartilaje și ligamente.

Sucuri care ajuta la dizolvarea calciului din cartilaje

Sucuri care ajuta la dizolvarea calciului din cartilaje: Azerbaijan stockers

Sucuri care ajută la dizolvarea calciului din cartilaje

Rețetele prezentate mai jos au fost publicate în cartea scrisă în amintirea lui Valeriu Popa, semnată de Speranța Anton – „Incursiune în medicina naturistă”, volumul al II-lea. 

Sucul de lămâie

Sucurile de citrice sunt recomandate de diverși autori persoanelor care suferă de gută, artrite și reumatisme articulare.

Acestea ajută la eliminarea calciului din articulații. Compusul care favorizează dizolvarea depozitelor de calciu este citratul.

Acidul citric este un curățitor puternic. Cel sub formă de cristale, care se găsește în magazine, poate îndepărta inclusiv petele de apă dură și depozitele de minerale de pe diferite obiecte și suprafețe. Înlătură depunerile de săpun, rugina și mucegaiurile.

Cel mai eficient este sucul de lămâie. Dar se pot folosi și sucuri de grepfrut sau portocale. Fructele citrice conțin antioxidanți care protejează oasele și articulațiile de daunele radicalilor liberi. Compușii antioxidanți sunt de asemenea utili în bolile articulare deoarece reduc inflamația.

Sucul de lămâie conține vitamina C, care ajută la sinteza colagenului și implicit la repararea tendoanelor.

Un studiu din 2019 a arătat că sucul de lămâie neîndulcit este util în pietrele la rinichi. Acesta descompune depozitele de calciu și totodată încetinește formarea lor. Este suficientă o doză de 100 ml de suc de lămâie pe zi pentru a crește nivelul de citrat din corp.

Sucul de grepfrut

Dr. Bircher Brenner recomandă sucul de grepfrut în artrite, datorită conținutului de acid salicilic. Acest compus ajută la dizolvarea calciul din cartilaje.

Suc de țelină

Sucul de țelină ține calciul dizolvat în suspensie. Totodată, ajută la refacerea cartilajelor. Se consumă câte 500 ml de suc de țelină pe zi.

Suc de morcov și spanac

Morcovul și spanacul sunt alte legume care pot fi stoarse și consumate sub formă de suc. Aceste legume susțin sănătatea cartilajelor. Se beau câte 500 ml de suc de morcov și spanac.

Sucuri combinate

Se amestecă 300 g de suc de morcov cu 180 g de suc de spanac și 90 g de suc de sfeclă. O altă combinație este sucul de morcov (330 g) cu suc de castraveți (30 g) și suc de sfeclă (90 g).

Precauții și contraindicații

Solicitați sfatul medicului înainte de a începe o cură cu sucuri, mai ales cele care sunt recomandate în cantități mari.

Se impune maximă precauție la sucul de grepfrut, deoarece acesta interacționează cu un număr mare de medicamente.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre articulații:

Depozitele de calciu – 3 zone din corp cu risc crescut de boli
Dr. Sten Ekberg: Cum să-ți repari articulațiile prin alimentație – dieta pentru artrită
Cea mai bună legumă pentru durerile de osteoartrită
Dieta antiinflamatoare ameliorează simptomele de artrită reumatoidă în 2 săptămâni

Surse articol:

1. Mary Hunt, 15 eays to use citric acid to clean, descale and restore just about anything, Everyday Chepskate: https://www.everydaycheapskate.com/15-ways-to-use-citric-acid-to-clean-descale-and-restore-just-about-anything/
2. Jennifer Huizen, Debra Rose Wilson, 6 natural home remedies for kidney stones, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/319418-2#_noHeaderPrefixedContent
3. Speranța Anton, Reumatism inflamator, Incursiune în Medicina Naturistă, Ediția a VIII-a, Vol. II, Editura Polirom, 2003, pp. 129-133
4. Grant Hughes, Laken Brooks, Benefits of drinking lemon water for arthritis and gout, Very Well Health: https://www.verywellhealth.com/benefits-of-lemon-water-arthritis-5089429

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.