Constipația – cauza multor boli, inclusiv a cancerului

Constipația este unul din blestemele lumii moderne, spune Luke Coutinho, practicant al medicinei integrative.

De aceea, eliminarea bolului alimentar și al toxinelor trebuie să fie cât mai eficientă.

Constipatia – cauza multor boli, inclusiv a cancerului

Constipatia – cauza multor boli, inclusiv a cancerului: Macrovector

Boli asociate cu constipația

Organele eliminatorii ale corpului trebuie să funcționeze brici: plămânii, ficatul, rinichii, pielea și colonul. Detoxifierea trebuie să se producă fără întârzieri, fără amânări. Când apare un blocaj în aceste organe, apar bolile.

Constipația nu este o problemă cu care este ok să trăiești. Constipația este conectată cu orice boală”.

Deșeurile alimentare trebuie eliminate cât mai repede posibil pentru a nu rămâne în sistem. Scaunele care nu sunt eliminate zilnic produc gaze, bacterii, ciuperci, toxine, infecții. Străduiți-vă așadar să aveți scaun zilnic.

Citește și – Kiwi – o soluție naturală pentru constipație și tranzit lent

Colonul trebuie să fie populat de bacterii bune care promovează imunitatea, nu de toxine care provoacă boli.

Principalul rol al colonului este acela de expulzare a toxinelor. Când colonul reține deșeurile, materiile fecale se întăresc pe pereții colonului și acest organ devine casă pentru gaze toxice care otrăvesc sângele și celulele.

„Când permiți celor 5 organe eliminatorii din corp să lucreze eficient și rapid, gestionezi bolile mai bine, le previi și poți să te vindeci”.

Uneori, doar curățarea ficatului, a rinichilor și a colonului este suficientă pentru restaurarea funcțiilor corpului.

Citește și – Mâncați 6-8 stafide înmuiate în fiecare dimineață

Constipația împiedică eliminarea optimă a estrogenului. Când ești constipat, estrogenul este reabsorbit din cauză că ficatul îl reactivează.

Deficitul de vitamina D3 a fost asociat cu constipația, imunitatea scăzută și cancerul.

Constipația – cauze posibile

Care sunt cauzele ratei crescute de constipație la populația actală? Pe primul loc se află dieta, în care predomină carbohidrații rafinați și lipsesc fibrele.

Consumul excesiv de zahăr, alimente procesate, prăjelile, alimentele bogate în sare, sedentarismul, lipsa de exerciții fizice. Toți acești factori îngreunează digestia și întăresc scaunul, îngreunând eliminarea acestuia

Lipsa de somn, stresul, tensiunea, anxietatea și alte emoții negative duc la constipație. Aportul insuficient de apă poate provoca constipație. Fibrele au nevoie de apă pentru a da volum scaunului pentru a-l elimina optim.

Consumate în mod abuziv, laxativele și purgativele sunt dăunătoare. Acestea aduc toxine în plus în corp și mușchii intestinali devin dependenți de ele. Putem apela la ele doar în situații de urgență.

Constipația – remedii și soluții

Dacă dieta este principala cauză a constipației, tot ea este mijlocul principal de corecție a acestei probleme.

Dieta trebuie să fie cât mai echilibrată. Consumați cerealele integrale, fructe, legume crude sau fiert ușor, leguminoase, nuci și semințe. Acestea conțin fibre care asigură un tranzit regulat.

Încercați să adăugați câte un aliment crud la fiecare masă, spune Luke. Acestea conțin nu doar fibre, ci și enzime vii care ajută la descompunerea eficientă a alimentelor.

Evitați excesul de sare, deoarece acesta atrage apa în celule și volumul scaunului scade.

Beți suficient de multă apă în timpul zilei dacă vreți să vă feriți de constipație. Chinezii și japonezii beau câte 1 litru de apă în fiecare dimineață.

Citește și – Constipație cronică – o rețetă la îndemâna oricui

Luke Coutinho recomandă ceaiul de semințe de chimen, stafidele și prunele uscate înmuiate în apă peste noapte pentru stimularea scaunului.

Surse articol:

1. Luke Coutinho, What happens when you eat a carrot daily: https://www.youtube.com/watch?v=OA4XmDlrq1Q&ab_channel=LukeCoutinho
2. Luke Coutinho, Constipation: an issue that plagues millions: https://www.youtube.com/watch?v=fRwLeOiOH78&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.