CONSTIPAȚIE cronică – o rețetă la îndemâna oricui

Pe lângă faptul că stimulează tranzitul și ajută la eliminarea scaunului, apa de tărâțe cu prune este și foarte hrănitoare, tonică generală și remineralizantă. Tărâțele de grâu sunt de altfel un aliment reglator al tuturor tulburărilor din corp (hiper- și hipo-).

Tărâțe Constipație

Tărâțe Constipație

Constipație – rețetă de casă

Ingrediente

• 5-8 linguri de tărâțe de grâu
• 6-8 prune uscate sau 4 lingurițe de stafide tocate mărunt
• 1 litru de apă

Preparare

Pregătiți această rețetă de seara. Puneți apa într-un vas încăpător. Adăugați tărâțele de grâu și amestecați bine. Puneți apoi prunele sau stafidele la înmuiat în apa cu tărâțe. Acoperiți vasul cu un capac, și lăsați-l așa până dimineață.

A doua zi dimineață, strecurați lichidul printr-o bucată de tifon. Beți un pahar din această licoare pe stomacul gol, apoi restul pe parcursul zilei.

Această cură se poate face timp îndelungat, mai ales de către persoanele care sunt veșnic afectate de constipație sau sunt predispuse la constipare. Dacă nu aveți contraindicații (ex. diabet), puteți îndulci licoarea cu 2-3 linguri de miere de albine, sau se pot adăuga 2-3 lingurițe de suc de lămâie, pentru un efect și mai laxativ.

Apa de tărâțe este benefică și în anemii, afecțiuni nervoase și stres. Este recomandată persoanelor vârstnice, celor care sunt în perioada de convalescență, afectați de suferințe cronice (precum cancer) și celor care vor să-și îmbunătățească memoria.

Alte beneficii ale consumului de tărâțe de grâu

Tărâțele de grâu conțin foarte multe vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8 și B9), minerale esențiale, precum calciu, magneziu și potasiu, aminoacizi, fibre și alte substanțe care accelerează și ușurează digestia.

Consumul de tărâțe are o utilitate importantă în curele de slăbire. Ajută la scăderea colesterolului și previn depunerea grăsimilor în corp.

– Colită, dureri epigastrice, dispepsie, meteorism
– Hemoroizi
– Afecțiuni endocrine
– Afecțiuni ovariene și ale prostatei
– Depresie nervoasă, nevroză, psihastenie
– Afecțiuni cardiace
– Afecțiuni ale ficatului
– Lipsă de vitamine B și minerale
– Cancer, tumori
– Reumatism
– Diabet zaharat
– Obezitate
– Epilepsie
– Dermatoze
– Convalescență
– Sterilitate, impotență
– Retenție urinară, cistită și alte afecțiuni renale

Rețete asemănătoare:

♣ Rețetă Pentru Constipație Rebelă 

♣ Leacuri de Casă Pentru Constipație 

♣ Fiertura de Grâu te Scapă de Constipație 

♣ Budincă Anti-Constipație – O Rețetă Simplă 

♣ Mic-Dejun Anti-Constipație – 3 Rețete Eficiente

♣ Ce Ceaiuri Să Bei Când Ești Constipat 

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.