Mâncați 6-8 stafide înmuiate în fiecare dimineață

Un obicei de viață foarte sănătos este să consumăm în fiecare zi câteva stafide înmuiate în apă.  

Luke Coutinho – practicant și antrenor de medicină integrativă – spune că obiceiul de a consuma stafide înmuiate dimineața este foarte vechi în cultura indiană și are nenumărate beneficii. 

Mancati 6-8 stafide inmuiate in apa in fiecare dimineata

Mancati 6-8 stafide inmuiate in apa in fiecare dimineata

Mâncați zilnic 6-8 stafide înmuiate

Puneți de cu seară 6-8 stafide negre într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte și lăsați-le la înmuiat peste noapte.

A doua zi, beți apa și consumați și fructele înmuiate. Acest preparat stimulează rapid tranzitul intestinal și ne ajută să eliminăm scaunul.

Citește și – Apa de stafide – benefică pentru ficat, digestie, inimă și anemie (cum se prepară)

Hidratarea stafidelor este recomandată din câteva considerente. În primul rând, reduce conținutul de acid fitic și alți nutrienți.

În al doilea rând, crește conținutul de antioxidanți. În al treilea rând, optimizează absorbția vitaminelor din ele. Un alt beneficiu este că au un gust mai bun.

Digestie mai bună 

Un tranzit regulat ne ajută să evităm constipația, diareea și alte probleme intestinale. Mai mult decât atât, eliminarea adevată a fecalelor ne ajută să avem o piele frumoasă și un păr sănătos.

Constipația este tot mai des întâlnită deoarece dieta de tip occidental pe care am adoptat-o și noi este foarte săracă în fibre.

Oamenii mănâncă multe dulciuri și carbohidrați rafinați. Beau sucuri în loc să bea apă și aproape deloc legume. Aceste obiceiuri alimentare creează inflamații în corp și dezechilibre la nivelul microbiomului intestinal.

Stafidele sunt deosebit de bogate în fibre. Iar hidratarea lor sporește și mai mult efectul laxativ.

Sațietate prelungită

Când mâncăm stafide înmuiate dimineața ne aprovizionăm cu fibre care mențin mai mult timp sațietatea.

Șansele să ne fie foame în mod constant scad atunci când mesele noastre conțin suficiente fibre (fructe proaspete sau uscate, legume, cereale integrale).

Fibrele inhibă apetitul pentru dulciuri și gustări nesănătoase care ne afectează greutatea corporală.

Mai multă energie 

Stafidele sunt o gustare nutritivă pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele anemice, slăbite. Furnizează fier, calciu și potasiu.

Dacă vă confruntați cu o cădere serioasă a părului, includeți stafidele în dietă. Pe lângă faptul că au fier, cresc circulația sangvină la nivelul scalpului.

Stafidele oferă de asemenea vitamina C și B-uri. Dați-le copiilor pentru întărirea imunității. Le vor plăcea cu siguranță, mai ales că sunt dulci și aromate.

Gustare nutritivă

Stafidele nu îngrașă, deoarece zaharurile pe care le conțin sunt naturale. Folosiți-le pe post de gustare sau desert. 6 stafide înmuiate potolesc rapid pofta de dulce și dau energie.

Citește și – Stafidele sunt cele mai bune „bomboane” pentru copii și adulți!

Le pot consuma chiar și diabeticii, dacă le asociază cu nuci sau migdale. Acestea din urmă vor atenua vârful glicemic produs de stafide. Dacă totuși această combinație produce o creștere mare a zahărului din sânge, evitați stafidele.

Piele mai curată

Datorită faptului că stimulează detoxifierea corpului, ajută și la curățarea pielii. De aceea sunt recomandate în acnee, coșuri și alte probleme similare.

Stafidele împrospătează respirația și înlătură halena, datorită proprietăților lor antimicrobiene.

Bune pentru oase, inimă, colesterol 

La fel ca prunele uscate, stafidele sunt recomandate pentru sănătatea oaselor deoarece conțin calciu și bor. Aceste minerale sunt esențiale pentru conservarea matricei osoase.

Hipertensivii și cardiacii pot beneficia și ei de potasiul și fibrele din stafide, care reglează tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele.

Citește și – Salată de morcov cu stafide

Iată doar câteva beneficii și motive să consumați stafide înmuiate. Sunt ieftine, sănătoase și nu costă mult.

Sursă articol: Luke Coutinho, The magic in 6 soaked raisins: https://www.youtube.com/watch?v=YHoEj6qtQJQ&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.