4 suplimente pe care trebuie să le iei zilnic dacă vrei să trăiești mai mult – dr. Steven Gundry

Dr. Steven Gundry este renumit pentru „reclama” pe care o face în clipurile sale la suplimentele alimentare.

Cu toate că are propriile sale produse, vorbește în general despre importanța și beneficiile lor.

4 suplimente pe care sa le iei zilnic daca vrei sa traiesti mai mult

4 suplimente pe care sa le iei zilnic daca vrei sa traiesti mai mult: Dr. Gundry

Are multe recomandări la acest capitol. Însă dacă ar trebui să aleagă, cele mai importante ar fi vitamina D3, vitamina C, vitaminele B și uleiul de pește.

Consideră că orice om ar trebui să ia aceste 4 suplimente alimentare în fiecare zi. Sunt esențiale pentru sănătate și prevenirea bolilor.

Citește și – 8 suplimente pentru întărirea imunității, susținute de studii științifice

Suplimenele alimentare au un rol important în longevitate. Mai ales acizii grași esențiali și vitaminele cu rol antioxidant sau imunostimulator.

Vitamina D

Majoritatea populației are deficit de vitamina D, iar dozele recomandate de medici sunt prea mici să acopere necesarul real.

Dr. Gundry crede că o persoană obișnuită ar trebui să consume un minim de 5.000 UI de vitamina D pe zi, adică echivalentul a 125 mcg pe zi.

Optați pentru vitamina D3. Aceasta este forma activă a vitaminei D.

Lipsa de vitamina D poate afecta numeroase funcții ale corpului. De ce? Pentru că ea aproape toate celulele corpului au receptori pentru vitamina D.

3-4% din genele noastre sunt influențate de vitamina D.

Studiile au arătat că vitamina D are un rol important în sănătatea pielii, părului, ochilor, creierului, tiroidei, plămânilor, glandelor suprarenale, pancreasului, inimii, ficatului, mușchilor, oaselor, articulațiilor și sistemului imunitar.

Ulei de pește

Uleiul de pește este un supliment deosebit de important pentru organism, deoarece furnizează cantități mari de acizi grași esențiali.

Omega-3 sunt cruciali pentru buna funcționare a creierului. 70% din compoziția creierului este alcătuită din grăsime. Iar 50% din grăsimea din creier este reprezentată de acid docosahexaenoic. (DHA).

Citește și – Suplimentele de Omega-3 reduc inflamația și anxietatea la persoanele tinere și sănătoase

Studiile arată că persoanele cu un nivel mare de Omega-3 (EPA și DPA) în sânge au un creier mai mare. Aceste grăsimi susțin în mod deosebit memoria și combat depresia.

Când alegeți un supliment de ulei de pește sau Omega-3, asigurați-vă că acesta oferă 1000 mg de DHA. dr. Gundry spune că acesta este necesarul zilnic.

Vitamina C

Corpul uman nu poate face în mod natural Vitamina C. Această vitamină este desoebit de importantă pentru protecția celulelor și longevitate.

Dacă vrem să ne creștem speranța de viață, ar trebui să luăm suplimente cu vitamina C.

Din cauză că este eliminată repede și nu poate fi stocată, ar trebui să luăm vitamina C cu eliberare prelungită. Această formulă permite vitaminei să stea mai mult timp în corp și să lucreze.

Dr. Gundry recomandă 1.000 mg de vitamina C (cu eliberare prelungită), de 2 ori pe zi.

Vitamine B

Vitaminele din grupul B trebuie consumate zilnic deoarece ele sunt practic vitaminele care dau energie.

Acestea ajută diverse enzime să funcționeze optim în corp. Sunt necesare pentru eliberarea energiei din carbohidrați și grăsimi, pentru descompunerea aminoacizilor, transportul oxigenului și nutrienților în corp.

Surse articol:

1. Gundry MD, Top 4 daily supplements everyone should be taking: https://www.youtube.com/watch?v=4ZtZTtNDoNE&ab_channel=GundryMD
2. The Nutrition Source, B Vitamins: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamins/vitamin-b/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.