Vitamina D este cel mai bun antiviral descoperit până acum – dr. Gundry

Dr. Steven Gundry este unul din puținii medici care vorbește despre importanța administrării de vitamina D în doze mari.

Dozele recomandate de agențiile de sănătate sunt mult prea mici decât nevoile actuale ale organismului.

Vitamina D - cel mai bun antiviral descoperit pana acuma

Vitamina D – cel mai bun antiviral descoperit pana acum: Pch.vector

Vitamina D – motorul sistemului imunitar

Dr. Grundy numește vitamina D o centrală de putere care susține sistemul imunitar al corpului uman.

Vitamina D este mult mai importantă în imunitate decât vitamina C.

„Dacă simt că mă ia o răceală, dacă simt că am o iritație în gât, iau 150.000 UI de vitamina D3 pe zi, timp de 3 zile. Fac asta de aproape 18 ani. Dacă ai senzația că vei fi infectat cu un virus – fie că e gripă sau un coronavirus, exact asta ți-aș recomanda să faci’”.

Medicul este de părere că vitamina D este probabil unul din cele mai bune antivirale care au fost descoperite până acum.

Citește și – Uimitor: Vitamina D influențează toate organele și țesuturile corpului

Vitamina D are un rol crucial în prevenirea sindromului de intestin permeabil. Peretele intestinal conține celule stem care previn deteriorarea mucoasei intestinale și apariția intestinului permeabil.

Se pare că vitamina D le spune acelor celule stem să crească și să închidă „găurile de scurgere” din intestin.

Un alt beneficiu major este legat de longevitate. Persoanele cu cele mai mari niveluri de vitamina D în sânge trăiesc mai mult.

Un exemplu în acest sens sunt centenarii din zonele albastre (Blue Zones).

Dr. Grundy spune de asemenea că vitamina D (în doze mari) ajută la tratarea artritei reumatoide.

Doza corectă de vitamina D: 5.000 – 10.000 UI/zi

Studiile realizate de Universitatea din California au arătat că o persoană obișnuită ar trebui să consume 9.600 UI de vitamina D pe zi pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

Această doză asigură o durată mai mare de viață și un risc mai mic de cancer. Este mult mai mult decât recomandarea medicilor. 

Vitamina D nu provoacă toxicitate nici la 40.000 UI/zi

Minimul pentru o persoană obișnuită nu mai este 2.000 UI pe zi, ci 5.000 UI pe zi. Dr. Grundy mărturisește că el personal consumă 10.000 UI pe zi. 

Citește și – Doza necesară de vitamina D este de 5.000 de ori mai mare decât cea recomandată de medici

În practica sa de 25 de ani nu a întâlnit cazuri de toxicitate din cauza vitaminei D. Așadar, nu vă temeți. Toxicitate este foarte rar întâlnită la vitamina D. 

Cercetătorii de la San Diego nu au găsit toxicitate nici la doze de 40.000 UI de vitamina D pe zi.

Valorile normale reale ale vitaminei D în sânge 

Înainte să luați un supliment cu vitamina D, faceți-vă un test. Această analiză poate fi prescrisă de orice medic. Nu costă mult.

Laboratoarele arată în general deficitul de vitamina D la valori mai mici de 20-30 ng/mL. Aceste valori trebuie actualizate, spune dr. Grundy. În practica sa, minimul nivelului de vitamina D este de 80 ng/mL.

Luați acest lucru în considerare când vă faceți testul de vitamina D. Doar dacă rezultatul indică o valoare mai mare de 80 ng/mL, înseamnă că nu aveți deficit de vitamina D.

De ce avem lipsă de vitamina D

De ce este aproape imposibil să ai un aport suficient de vitamina D din dietă? Pentru că foarte puține alimente conțin această vitamină.

Ciupercile sunt cele mai bune surse de vitamina D. Însă nu le poți consuma în cantități prea mari.

Expunerea la soare este cel mai simplu mod de a face vitamina D. Problema este că inclusiv în regiunile tropicale oamenii nu fac suficientă vitamina D deoarece se dau cu creme de protecție solară, sau se expun la soare îmbrăcați.

Citește și – Vitamina D ajută la eradicarea Helicobacter pylori

Acolo unde oamenii stau la soare dezbrăcați și nu folosesc produse de protecție a pielii împotriva razelor solare, rata de longevitate este mai mare. Vezi exemplul populațiilor din zonele albastre (Blue Zones).

Surse articol:

1. The Dr. Gundry Podcast, The 3 biggest vitamin D myths that will surprise you: https://www.youtube.com/watch?v=YCHqCMpVuyE&ab_channel=TheDr.GundryPodcast
2. Lewis Howes, The daily hacks to live longer & beat disease: https://www.youtube.com/watch?v=-Q_GvylW0p0&ab_channel=LewisHowes

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.