Cura cu pătrunjel pentru persoanele care fac infecții repetate

Pătrunjelul este un tonic imunitar excelent. Natural, ieftin, fără efecte secundare majore.

Dacă v-ați făcut rezerve de pătrunjel în congelator, nu îl păstrați doar pentru ciorbe și decorarea platourilor. Această verdeață are o valoare medicinală extraordinară.

Cura cu patrunjel pentru persoanele care fac infectii repetate

Cura cu patrunjel pentru persoanele care fac infectii repetate: jules

Cura cu pătrunjel pentru întărirea imunității

Biologul și cercetătorul român Eugen Giurgiu recomandă pătrunjelul în nenumărate afecțiuni. Autorul alocă 22 de pagini beneficiilor acestei plante. 

Citește și – Pătrunjelul – beneficii care depășesc statutul de aliment

O recomandare utilă pe care o face îi vizează pe cei cu imunitatea scăzută. Un semn evident că stai prost cu imunitatea este că răcești foarte des sau faci infecții repetate.

Pătrunjelul îți poate veni în ajutor prin aceea că el activează practic funcțiile sistemului imunitar. A demonstrat o activitate importantă împotriva mai multor specii de bacterii și ciuperci patogene.

Pătrunjelul verde conține mai multe principii active care acționează asupra imunității. Este în primul rând o sursă naturală și bogată de vitamina C.

Are în compoziție vitamina B12 și luteolină. Acest antioxidant este răspunzător pentru efectul imunostimulator. Luteolina activează celulele sistemului imunitar și sporește totodată producția de noi celule imunitare.

Produce de asemenea un efect imunomodulator. Modulează citokinele imunitare, adică reglează răspunsurile sistemului imunitar, contribuind astfel la inhibarea inflamației prezentă în bolile autoimune și alergii.

Studiile au arătat că luteolina susține stabilitatea mastocitelor și atenuează producția de mucus respirator. Aceste efecte sunt importante în bolile alergice.

Salată de pătrunjel – utilă contra infecțiilor

Dr. Giurgiu consideră că cele mai bune efecte imunitare se obțin la un consum regulat de salată de pătrunjel.

Arabii obișnuiesc să facă o salată gustoasă din pătrunjel. Preparatul este cunoscut sub numele de „Tabbouleh”. Se servește în Liban și peste tot în Orient.

Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt și se pune într-un bol. Se stropește cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline. Se adaugă câțiva căței de usturoi și eventual câteva cubulețe de roșii.

Citește și – Suferiți de gută, infecții urinare, anemie, afecțiuni tiroidiene? Faceți o cură cu suc de pătrunjel

Arabii consumă această salată pentru a-și crește rezistența la infecții. Îi întărește pe cei care suferă de infecții digestive, urinare, sau infecții recidivante în general.

Pentru întărirea imunității, dr. Giurgiu recomandă o cură de 3 săptămâni. În acest timp se consumă câte 1-2 porții de salată de pătrunjel pe zi.

„Acest remediu culinar activează puternic sistemul imunitar și combate foarte multe specii de bacterii și de ciuperci parazite”.

Consumați acest preparat dacă vă confruntați în mod frecvent cu:

→ afecțiuni respiratorii cronice
→ gripă
→ infecții digestive
→ hepatite virale
→ cistită
→ nefrită purulentă
→ viermi intestinali

Salata de pătrunjel stimulează digestia, combate anemia. Ajută la scăderea colesterolului. Favorizează eliminarea toxinelor din corp. Combate îmbătrânirea prematură a organismului.

Citește și – 30 g de pătrunjel pe zi mențin rezistența vaselor de sânge, previn accidentele vasculare cerebrale

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Pătrunjelul, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, pp. 157-166
2. Emerson Ecologics, Luteolin – a flavonoid for immune modulation: https://www.emersonecologics.com/blog/post/luteolin-a-flavonoid-for-immune-modulation

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.