Vin de pătrunjel – leac pentru înțepături la inimă, tensiune mică, cardiopatie ischemică, nevroză cardiacă

În una din cărțile fitoterapeutului Constantin Milică am găsit o rețetă interesantă pe bază de must și pătrunjel. Autorul o recomandă persoanelor cardiace.

Rețeta se numește „vin de pătrunjel pentru inimă”. Poate fi consumat ca vin medicinal pentru ameliorarea unor simptome cardiace, precum înțepături la inimă sau dureri de inimă.

Vin de patrunjel – leac pentru intepaturi la inima, tensiune mica, cardiopatie ischemica, nevroza cardiaca

Vin de patrunjel – leac pentru intepaturi la inima, tensiune mica, cardiopatie ischemica, nevroza cardiaca

Vin de pătrunjel pentru inimă – rețetă

Ingrediente

• 1 litru de must (sau vin natural)
• 200 g de pătrunjel verde
• 50 ml de oțet de mere
• 200 g de miere

Mod de preparare

Frunzele de pătrunjel se spală și se toacă mărunt. Se pun la fiert împreună cu mustul și oțetul de mere.

Mustul poate să fie roșu sau alb.

După 10 minute de fierbere, se adaugă mierea. Se dă focul la mic și se lasă încă 5 minute.

Se stinge aragazul. Vinul se lasă la infuzat sub capac până când se răcește complet.

După aceea se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare.

Citește și – Pătrunjelul previne depunerea colesterolului LDL pe artere și arterioscleroza – dr. Eugen Giurgiu

Este bine să le depozitați în frigider sau în alt loc rece.

Mod de administrare

Din acest vin de pătrunjel pentru inimă se iau câte 1 lingură, de 2 ori pe zi.

Când apare o criză de hipotensiune arterială, se consumă câte 2 linguri de vin odată.

Indicații terapeutice

Autorul recomandă în primul rând acest vin persoanelor cu tensiune arterială mică.

Acționează benefic și în caz de:

→ nevroză cardiacă
→ cardiopatie
→ insuficiență cardiacă

Pătrunjelul protejează arterele și scade colesterolul

Pătrunjelul este bogat în antioxidanți care protejează corpul de numeroase boli. Conține cantități mari de vitamina C, vitamina A, vitamina K, flavonoide, carotenoide, potasiu, acid folic și fibre.

30 g de pătrunjel acoperă 11% din necesarul zilnic de acid folic. Această vitamină din grupul B a fost asociată cu un risc mai mic de boli cardiace la populația cu risc.

Aportul crescut de acid folic poate reduce cu 38% riscul de afecțiuni ale inimii.

Cercetătorii cred că acidul folic scade homocisteina. Nivelurile crescute de acest aminoacid a fost corelat cu boli de inimă în unele studii.

Citește și – 30 g de pătrunjel pe zi mențin rezistența vaselor de sânge, previn accidentele vasculare cerebrale

Homocisteina poate afecta îndeosebi funcția arterelor.

Rețeta lui Hildegard von Bingen

Rețeta originală vin de pătrunjel pentru inimă a fost creată de Hildegard von Bingen.

Ingredientele sunt aproximativ aceleași. Se folosesc din 10 tulpini de pătrunjel proaspăt, 1 litru de vin natural, 1-2 linguri de oțet natural și 300 g de miere. Modul de preparare este similar celui descris mai sus.

Maria Treben, autoarea renumitei cărți „Sănătate din Farmacia Domnului”, care a popularizat această rețetă, recomandă 1-3 linguri de vin de pătrunjel pentru inimă pe zi.

Se iau când apar înțepături la inimă, dureri la inimă provocate de insuficiența cardiacă.

Tratamentul se poate face timp de 2 luni.

Mărturii ale celor care au folosit vinul de pătrunjel pentru inimă

Recenziile foarte bune. Chiar și noi am primit pe site câteva mărturii pozitive:

„Am folosit eu personal acest vin de inimă acum 20 de ani. După 2 zile de administrare am simțit ameliorări profunde. Am continuat tratamentul și m-am tratat. Am mai repetat încă o dată la 6 luni și nu am mai avut probleme cu inima niciodată. Într-adevăr e ceva miraculos. De atunci am început să folosesc plante medicinale culese chiar de mine, bineînțeles, după cărți tehnice” – Valerică Aaniței.

„Tatăl meu folosește acest leac periodic și l-a preparat și altor cardiaci. Toți care l-au folosit se simt foarte bine. Pătrunjelul trebuie tăiat foarte subțire, să iasă sucul din el” – Kătălin Onisie.

„Este un preparat miraculos. Soțul meu îl consumă de aproape un an și se simte foarte bine” – Dana Iovu.

„Am făcut acest tratament acum 14 ani și m-am simțit bine. Am să-l folosesc din nou cu încredere” – Nelu Mazilu.

„Eu am consumat pătrunjel verde – cam 3 legături pe zi, sau sub formă de suc făcut la storcător din 3-5 legături, plus măr și morcov. Mi-am rezolvat pulsul care fusese 39-42 și nu mai am înțepături la inimă” – Anca.

Surse articol:

1. Constantin Milică, Medicina Naturistă, Vol. 1, Hipotensiunea arterială, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 38
2. Maria Zamarripa, 8 Impressive health benefits and uses of parsley, healthline: Https://www.healthline.com/nutrition/parsley-benefits#TOC_TITLE_HDR_3

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.