Nisip şi Pietre la Rinichi şi Vezică – Tratamente Naturiste
Cauzele calculilor renali sau biliari se află de multe ori în spatele tulburărilor de metabolism, a infecţiilor sau a lipsei de unele vitamine.
Alimentaţia bogată în carne acidifică urina, la fel şi dulciurile, cafeaua, cartofii, spanacul sau tomatele, favorizează precipitarea fosfaţilor, carbonaţilor şi oxalaţilor.
Leacurile Mariei Treben au dat roade în foarte multe cazuri de nisip la rinichi şi la vezică, inclusiv în pietre la rinichi.
Cuprins
Ceai de turiţa-mare
Această plantă minunată mai este denumită „Leacul lumii întregii” şi se găseşte din iunie până în septembrie, inclusiv.
Se poate culege proaspătă din natură – ea creşte în special în zonele de pentă, pe malurile pietroase de râu şi pe terenurile necultivate. Se poate recunoaşte după florile aurii asemănătoare cu spicul de grâu. Se prepară din această plantă un ceai, şi se bea contra nisipului şi calculilor renali şi vezicali.
Pentru efecte mai puternice, Maria Treben recomandă un amestec din turiţă-mare, frunze de mesteacăn şi trista-ciobanului. Se folosesc câte 20 de grame din fiecare plantă.
Din acest mix se ia o linguriţă cu vârf şi se adaugă la o cană cu apă clototită. Infuzia recomandată de Maria Treben înseamnă ţinerea plantelor în apa fierbinte doar un minut.
Esenţa de urzică
Acesta este unul din cele mai eficiente remedii naturiste pe care Maria Treben îl recomanda celor afectaţi de nisip şi pietre la rinichi sau la vezică.
Este un leac vechi, utilizat în medicina homeopată de multă vreme. Esenţa de urzici se găseşte în magazinele naturiste şi de regulă se înghite diluată cu apă. Despre modul în care aceasta se utilizează se poate citi în prospectul produsului.
Băi de şezut cu coada-calului
Coada-calului este planta numărul 1 a băilor de şezut, având succese remarcabile în tratarea hemoroizilor, infecţiilor şi inclusiv a cancerului.
Este mai ales utilizată şi recomandată în bolile renale şi vezicale grave, având întotdeauna rezultate bune şi în crizele hepatice şi biliare.
În paralel cu băile de şezut este bine să se bea şi ceai de coada-calului, pentru o eliminare mai rapidă a nisipului şi calculilor la rinichi şi vezică.
Conform reţetei Mariei Treben pentru băile de şezut, se foloseşte o jumătate de găleată (de 3-4 litri) de flori proaspete, sau 100 g de plantă uscată.
Plantele se pun la macerat peste noapte în apă rece. A doua zi, maceratul se încălzeşte şi se toarnă în vasul pregătit pentru baie. Se stă în apă puţin deasupra rinichilor. Baia durează 20 de minute. Apa reîncălzită se poate folosi pentru încă 2 băi de şezut.
Strugurii-ursului sau frunze de păr
Planta strugurii-ursului este renumită pentru proprietăţile diuretice şi detoxifiente. Este un leac rapid şi sigur împotriva nisipului şi calculilor.
În cazul persoanelor care au reacţii alergice la această plantă – greaţă, vărsături sau lipsa de apetit, se poate folosi un înlocuitor la fel de redutabil, cum sunt frunzele de păr. Atenţie, se recomandă frunzele unui păr cu pere zemoase, bune pentru must.
minunate sfaturi,multumesc
INCEPE SA NE INTERESEZE