Tonic miraculos pentru imunitate, din condimentele pe care le ai în casă

Acest tonic imunitar poate fi folosit în tot felul de boli. Ajută mai cu seamă la prevenirea și tratarea răcelilor.

Se prepară din ingrediente banale, pe care majoritatea le avem deja în casă.

Tonic pentru imunitate

Tonic pentru imunitate: The Dabblist – Flickr

Cu toate acestea, produsul final este miraculos. Ridică imunitatea și mărește rezistența la îmbolnăviri.

La modul ideal, consumând acest tonic nu ar trebui să mai răciți deloc. Combate răceala obișnuită, gripa, durerile de urechi, durerile în gât, tusea.

Citește și – Alimente care ne cresc imunitatea la gripă și viroze

Ce conține tonicul miraculos pentru imunitate

Deși este un preparat terapeutic foarte valoros, nu conține ingrediente scumpe sau greu de găsit.

Dimpotrivă. Este 100% natural. Se realizează dintr-o combinație de condimente, de unde și eficiența sa atât de mare împotriva microbilor.

Tonic imunitar miraculos – rețetă

Ingrediente

Folosiți cantități egale din următoarele plante:

  • usturoi
  • ceapă
  • hrean
  • ghimbir
  • ardei iute

Mod de preparare

Curățați și spălați toate legumele. Tocați-le apoi mărunt, la cuțit sau cu un robot de bucătărie.

Întrucât hreanul, ghimbirul și ardeii sunt foarte iuți, este indicat să le manevrați cu mănuși. Evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura.

Umpleți un borcan de 2 litri pe trei sferturi cu legumele tocate.

Completați apou cu oțet de mere natural sau cu vodcă de 80%.

Legumele trebuie să fie complet scufundate în lichid.

Puneți capacul și lăsați ingredientele la macerat minim 2 săptămâni, într-un loc întunecos din casă.

Poate să stea chiar și o lună. Cu cât mai lungă este durata de macerare, cu atât mai mare va fi concentrația de compuși extrasă în oțet/alcool.

Agitați recipientul de câteva pri pe zi.

Citește și – Oximel de salvie și ghimbir pentru tuse, dureri în gât și imunitate

La final, lichidul se strecoară și se înlătură legumele tocate. Se păstrează în sticle brune, într-un loc întunecos și răcoros.

Etichetați borcanul cu numele produsului și data preparării.

Tinctura preparată cu oțet are o durată de valabilitate de 2 ani, în timp ce tinctura făcută cu vodcă rezistă mult mai mult.

Mod de administrare

Puteți pregăti această tinctură cu câteva luni înainte de instalarea sezonului rece.

Luați câte o pipetă plină pe zi, odată la câteva zile, pentru întărirea imunității.

Dacă altcineva din casă este bolnav, consumați tinctura zilnic.

La primele semne de răceală sau gripă – usturime în gât, nas înfundat sau rinoree, luați câte 1 pipetă, de 3-4 ori pe zi.

Copiilor se dă în doze mai mici. Doar cei de 10 ani pot consuma câte o pipetă întreagă pe zi.

După consumarea tincturii trebuie să se consume un pahar cu apă, pentru a reduce senzația de usturime pe care o provoacă.

Citește și – Sirop pentru imunitate făcut în casă, din 3 plante

Sursă articol: Wardee Harmon, Pepper Juice: An Immune-Boosting Miracle Tincture, Traditional Cooking School: https://traditionalcookingschool.com/food-preparation/recipes/pepper-juice-a-pepper-enhanced-tincture-to-ward-off-colds-and-flus/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.