Pulberea de coada-șoricelului oprește rapid sângerările

Articol documentat

Învață cum să faci pulbere de coada-șoricelului pentru oprirea sângerărilor!

Vei avea nevoie de ea atunci când apar accidente minore, precum tăieturi accidentale sau leziuni.

Pulbere de coada soricelului pentru sangerari

Pulbere de coada soricelului pentru sangerari

Coada-șoricelului – un hemostatic puternic

Pudra de coada-șoricelului acționează ca un agent stiptic natural. Sau, mai bine zic, are efecte astringente, prin care strânge țesuturile și ajută la oprirea hemoragiilor și a secrețiilor.

Produsele stiptice sunt folosite în răni și afecțiuni ale pielii.

Coada-șoricelului are numeroase întrebuințări în fitoterapie. Cei mai mulți dintre noi știm că este utilă în problemele femeilor. Însă această plantă este folositoare și în febră, răceli sau sângerări.

Face parte din categoria plantelor cu efecte hemostatice naturale, alături de coada-calului și traista ciobanului.

Citește și – 3 plante cu efecte hemostatice, care opresc sângerările abundente sau hemoragiile

Pulberea de coada-șoricelului oprește rapid sângerările

Orice gospodină trebuie să aibă în casă o pulbere stiptică pentru stoparea sângerărilor care izbucnesc în urma unei tăieturi de cuțit în urma manevrării alimentelor în bucătărie.

Orice mamă ar trebui să aibă un astfel de remediu la îndemână pentru a le oferi primul ajutor copiilor care se rănesc, se zgârie, se julesc sau suferă orice alt tip de leziuni care se soldează cu sângerări.

Coada-șoricelului (Achillea millefolium) este un bun antiinflamator. Are proprietăți antibacteriene și vulnerare. Adică ajută la vindecarea rănilor.

În America, planta mai este cunoscută sub numele de „planta de răni a soldaților”. Denumirea provine din timpul războaielor, când coada-șoricelului era folosită pentru tratarea rănilor, stoparea sângerărilor, prevenirea infecțiilor și calmarea durerilor.

Citește și – Traista-ciobanului – o plantă cu efect hemostatic uimitor, care oprește sângerările și hemoragiile de orice fel

Cum se obține pulberea de coada-șoricelului 

Pentru a obține o pulbere hemostatică, trebuie să folosiți frunzele de coada-șoricelului și nu florile. Recoltați frunze de la mai multe plante, pentru a permite fiecărui fir să crească mai departe.

Există două metode de uscare a plantelor: la deshidrator sau legate de o ață și atârnate.

Dacă aveți un aparat de deshidratat în casă, puteți folosi frunzele mai mari ale plantei.  

În caz contrar, recoltați frunzele lungi de la baza plantei. Legați-le în mănunchiuri și agățați-le de o sfoară într-un loc aerisit. Durează circa o săptămână până se usucă complet.

Citește și – Piperul cayenne, remediul-minune care poate opri sângerările şi un atac de cord

Planta uscată se macină apoi prin râșnița electrică de cafea, pentru a obține o pulbere fină. La fel de bine se poate utiliza un blender de viteză mare.

Păstrați pudra într-un borcănel de sticlă, într-un loc uscat. Etichetați cu numele plantei și data preparării.

Cum se folosește pudra de coada-șoricelului pentru sângerări

Luați un praf de pulbere între degete și aplicați pe zona care sângerează. Se poate lăsa așa, dacă stați nemișcat. Sau se poate acoperi și fixa cu un bandaj pentru a ține pulberea în loc.

Pulberea de coada-șoricelului poate opri și sângerările nazale. Se aplică în nări. Când sângerarea încetează, se suflă nasul pentru a elimina pudra.

Citește și – Răni care pot fi vindecate cu ajutorul plantelor

S-ar putea să fie utilă și pentru a opri sângerările cauzate de hemoroizi. Cremele cu coada-șoricelului sunt recomandate în hemoroizii care sângerează. Se poate face o pastă din puțină pudră de coada-șoricelului și apă, care se aplică direct pe hemoroizi.

Atenție, nu toate tipurile de răni necesită aplicarea unui agent stiptic. Pulberea de coada-șoricelului poate fi folosită doar pe rănile care sângerează fără oprire.

Leziunile grave trebuie văzute de un medic, deoarece există riscul de infecții.

Citește și – Soluție naturală pentru dureri musculare, sângerări și răni infectate (rețetă)

Sursă articol: Spirae Herbs, Stop Bleeding with Yarrow – How to Make a Styptic Powder: https://spiraeaherbs.ca/stop-bleeding-yarrow/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.