Piperul CAYENNE, remediul-minune care poate opri sângerările şi un atac de cord

Medicul naturist legendar John R. Christopher vorbeşte despre utilizarea acestui condiment ca remediu de urgenţă pentru un atac de cord şi oprirea sângerării rănilor severe, inclusiv a celei provocate de o împuşcătură.

Cayenne

Cayenne

1. Cum putem opri un atac de cord cu cayenne

„În cei 35 de ani de meserie nu am pierdut nici un pacient cu atac de cord, iar motivul este că, de câte ori sunt chemat în astfel de cazuri de urgenţă, dacă persoana încă mai respiră, îi dau să bea o cană cu ceai de cayenne (1 linguriţă la o cană de apă fierbinte). În câteva minute, pacientul este deja pe picioare. Este unul din cele mai rapide remedii care pot fi administrate în astfel de situaţii limită. Ceaiul cald de cayene deschide structura celulelor şi merge direct la inimă prin sistemul arterial, hrănindu-l.”

Nu este un miracol. Doctorul Christopher explică acest lucru prin faptul că piperul cayenne produce un efect de echilibrare a presiunii sângelui din cap până în picioare. Acesta ridică presiunea de pe zona hemoragică, permiţând sângelui să se coaguleze rapid.

Dr. Cristopher susţine că oricare dintre noi putem folosi acest remediu atunci când ne aflăm în preajma unei persoane care a suferit un atac de cord.

2. Oprirea sângerărilor şi dezinfectarea rănilor

Orice hemoragie cauzată de o rană externă sau internă poate fi oprită în 10 secunde dacă se bea o cană cu apă fierbinte în care s-a adăugat 1 linguriţă de piper cayenne.

Pe lângă efectul anti-hemoragic rapid, Cayenne este un remediu excelent pentru dezinfectarea rănilor, datorită proprietăţilor antifungice şi antibacteriene pe care le posedă. Acest lucru a fost dovedit într-un studiu din 2013, intitlulat A Novel Antifungal Compound from Cayenne Pepper, publicat în Medical Mycology, Volumul 41.

În cazul rănilor externe, medicii naturopaţi vechi susţin că piperul cayenne trebuie presărat direct pe rana sau tăietura proaspătă. Aplicat pe piele, direct pe rană, Cayenne face sângele să se coaguleze mult mai rapid, oprind astfel sângerarea.

Pulberea poate fi dizolvată în prealabil în puţină apă. În acest caz, se înmoaie un tampon de vată în soluţia rezultată, şi se aplică pe tăietură. Pentru tăieturi mici şi zgârieturi se poate folosi şi tinctura de cayenne. Dacă este o rană mare, iar sângerarea este abundentă, se aplică direct pulbere de cayenne pe locul afectat.

3. Hemoragii nazale

1 linguriţă de cayenne dizolvată într-o cană cu apă fierbinte, administrată oral, poate opri rapid hemoragiile nazale.

Persoanele care au alergie sau contraindicaţii la condimente trebuie să consulte medicul înainte de a încerca acest remediu.

Sursă: http://www.herballegacy.com/Cayenne.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Şi îţi irită colonul?

  2. Boia ardei extrem de iute ….elimina si carceii …..asta pentru sportivi si oamenii in varsta !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.