Piper Cayenne – 10 Beneficii Majore

Ardeiul iute este parte integrantă din terapiile naturiste de vindecare din numeroase culturi antice şi noi, în special China şi America. Piperul cayenne este extrem de iute, extras din ardeiul roşu de Cayenne. Este la fel de renumit la nivel mondial ca şi dietele detoxifiante de tip Master Clean, fiind folosit în special pentru stimularea circulaţiei sângelui şi reducerea acidităţii corpului.

Cumpără-l online de aici

[wcepe_products ids=’7784′ button=’Cumpără aici’]

Piper Cayenne (Piper Roşu)

Piper Cayenne

Ardeiul iute este un aliment- medicament util pentru o largă varietate de boli, de la delir, tremor, febră, amigdalită şi dureri în gât, până la arsuri la stomac, flatulenţă, dispepsie, scarlatină, gută, menoragie la femei, hemoroizi sau paralizie.

Piperul cayenne conţine Vitaminele A, B şi C, şi doze semnificative de calciu şi potasiu. Piperul roşu este considerat un antioxidant cu putere mare asupra bacteriilor şi radicalilor liberi. Combate stresul, tonifică sistemul imunitar, calmează durerile şi menţine sănătatea oaselor. Potasiul ajută la reglarea tensiunii şi la buna funcţionare a ţesuturilor.

1. Dureri de cap, migrene

Durerea este de chimică-nervoasă. Piperul Cayenne are capacitatea de a stimula un răspuns la o durere în altă parte a corpului, păcălind astfel creierul să îşi mute atenţia de la locul dureros, reducând astfel durerea.

2. Alină durerile musculare, de artrită şi osteoartrită

Piperul cayenne poate fi strecurat în ceaiuri, tincturi, sau poate fi adăugat sau găsit în creme şi unguente aplicate extern pe locurile dureroase. Poate fi folosit pentru calmarea spasmelor musculare, destinderea junghiurilor, eliminarea migrenelor sau a durerilor cauzate de osteoartrită. Medicii îl recomandă în artrită, inflamaţii şi psoriazis.

Capsaicina din ardeiul iute provoacă dureri temporare la nivelul pielii, şi prin aceasta trimite semnale chimice în corp, oferind alinare asupra durerilor articulare. Durerile dispar treptat de la aplicare, deşi la început senzaţia de durere creşte.

3. Scade colesterolul, trigliceridele, zahărul din sânge

Piperul Cayenne este un leac redutabil pentru afecţiunile inimii. Se poate lua un supliment cu piper Cayenne pentru reducerea colesterolului, trigliceridelor şi a zahărului din sânge, pentru echilibrarea fluxului de sânge şi dizolvarea posibilelor cheaguri de sânge. Este de asemenea eficient în oprirea sângerărilor. Persoanele cu glicemia mică nu ar trebui să ia acest supliment, deoarece poate avea un efect hipoglicemiant puternic.

Piperul cayenne ajută la reducerea riscului de ateroscleroză şi combate factorii care pot duce la formarea cheagurilor de sânge. Acest lucru înseamnă prevenirea atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.

4. Proprietăţi anti-iritante

Piperul Cayenne are capacitatea de a uşura disconfortul cauzat de dureri în gât, tuse spasmodică, gastrite, ulcer sau diaree.

5. Agent anti-răceală şi gripă

Ardeiul iute ajută la dizolvarea şi eliminarea excesului de mucus care se formează în cazul răcelilor. O dată ce acesta începe să iasă din corp, toate simptomele bolii încep să se amelioreze.

6. Bun pentru digestie

Piperul Cayenne este un ajutor digestiv bine-cunoscut. Acesta stimulează tractul digestiv, crescând fluxul de producţie a enzimelor şi sucurilor gastrice, contribuind astfel la metabolizarea alimentelor şi eliminarea toxinelor. Piperul roşu ajută la calmarea gazelor intestinale, prin stimularea mişcărilor peristalice intestinale.

Mai mult, acest tip de piper stimulează producerea de salivă – care este un element esenţial pentru o digestie bună.

7. Detoxifierea întregului corp

Una din cele mai cunoscute proprietăţi ale piperului Cayenne este stimularea sistemului circulator. Acesta creşte pulsul limfatic şi ritmul digestiv. Prin capacitatea de încălzire a corpului, procesul de detoxifiere apare natural şi simplu. Piperul Cayenne ne ajută să transpirăm şi să eliminăm toxinele. O băutură excelentă pentru detoxifiearea completă a corpului se poate prepara din suc de lămâie, miere şi piper Cayenne.

8. Piper cayenne pentru slăbit

Oamenii de ştiinţă din Quebec au descoperit că participanţii la un studiu care au consumat piper cayenne la micul dejun au prezentat o scădere semnificativă a apetitului, fapt care duce la un aport caloric mai mic pe timpul zilei. Piperul Cayenne este un puternic stimulent metabolic, care ajută organismul să ardă cantităţi mari de grăsime.

9. Cataplasme pentru reumatism, răni, inflamaţii

Acesta este un remediu de actualitate. Piperul cayenne se poate aplica pe locul afectat sub formă de cataplasmă, pentru tratarea muşcăturilor de şarpe, a durerilor reumatice, a inflamaţiilor sau a rănilor.

10. Posibil agent anti-cancer

Studiile efectuate la o Universitate din California au descoperit că ardeiul iute poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar la fumători. Acest lucru este legat tot de cantitatea mare de capsaicină, o substanţă care poate opri formarea de tumori pulmonare induse de consumul excesiv de tutun. Alte studii au arătat o reacţie similară în capacitatea ardeiului iute de a inhiba tumorile hepatice.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Dupa 2 „chiperi”…. chemi popa,nu mai vezi efectele !??

  2. unde se gaseste acest produs

  3. Varza. Piperul rosu nu este Cayenne pepper. Sunteti pe langa rau. Cayenne pepper este un fel de boia facuta din ardeiul de Cayenne, mediu ca si usturime, pe cand piperul rosu sunt boabe de piper de culoare rosie. Care mai pot fi: alb, roz, verde si negru. E simplu sa te documentezi. Dar e mai usor un copy/ paste cu Google translate.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.