TRAISTA-CIOBANULUI – o plantă cu efect hemostatic uimitor, care oprește sângerările și hemoragiile de orice fel

Traista-ciobanului este o plantă extrem de valoroasă din punct de vedere medicinal. Are un efect hemostatic puternic, și poate fi folosit cu succes în toate tipurile de hemoragii: nazale, stomacale, intestinale, uterine neregulate (metroragii) sau răni sângerânde, la care sângele nu se oprește. În aceste situații, se beau câte 2-3 căni de infuzie pe zi.

Traista-Ciobanului (Capsella bursa-pastoris) Oprește Sângerările

Traista-Ciobanului (Capsella bursa-pastoris) Oprește Sângerările

TRAISTA-CIOBANULUI oprește sângerările

Femeile care suferă din cauza menstruațiilor abundente pot încerca următorul tratament preventiv: să bea câte 2 căni de ceai de traista-ciobanului pe zi, cu 8-10 zile înainte de venirea ciclului menstrual.
În hemoragiile menstruale, ceaiul de traista-ciobanului se bea numai pe o perioadă de timp, până când lucrurile se reglează.

Acest ceai este util și la pubertate, pentru reglarea ciclului menstrual.

După recomandarea Mariei Treben, și femeile aflate în perioada menopauzei, care se confruntă cu hemoragii uterine și alte tulburări hormonale precum bufeuri, palpitații sau transpirații nocturne ar trebui să facă un tratament cu ceai de traista-ciobanului. În acest caz, se beau câte 2 căni pe zi, timp de 4 săptămâni la rând. După o pauză de 3 săptămâni, cura se reia.

La menopauză și fibrom uterin, se poate folosi și pulberea de traista-ciobanului, obținută prin măcinarea plantei uscate prin râșnița de cafea. Se administrează câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

În cazul hemoroizilor sângeroși, sunt recomandate băile de șezut, spălăturile sau clismele intestinale cu infuzie călduță de traista-ciobanului.

În hemoragiile renale, se recomandă cu succes un ceai din traista-ciobanului în combinație cu coada-calului, în cantități egale. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Traista-ciobanului mai are un efect important asupra sângelui: reglează circulația. La fel ca vâscul, traista-ciobanului poate fi folosită atât în de hipertensiune arterială, cât și în hipotensiune arterială. Consumul ceaiului trebuie întrerupt în momentul în care circulația sangvină s-a normalizat.

Pentru prepararea ceaiului de traista-ciobanului, se folosește 1 linguriță cu vârf de plante la 1 cană cu apă clocotită.

Sursă articol: “Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.