3 PLANTE cu efecte hemostatice, care opresc SÂNGERĂRILE abundente sau HEMORAGIILE

Cel puțin trei plante ajută la oprirea hemoragiilor interne, inclusiv a celor uterine. Acestea sunt: coada-calului, crețișoara și traista-ciobanului.

Plante Care Opresc Sângerările

Crețișoara, Traista-Ciobanului și Coada-Calului

Când apar sângerări anormale (intermenstruale), este necesară vizita la un medic ginecolog și endocrinolog, pentru a stabili care este cauza. În funcție de diagnostic, se poate încerca un tratament naturist cu plante hemostatice, care să ajute la stoparea sângerărilor.

COADA-CALULUI

Coada-calului (Equisetum arvense) este una din cele mai rapide remedii pentru oprirea sângerărilor sau hemoragiilor. În cazul hemoragiilor nazale, se trage pe nas o soluție preparată din infuzie de coada-calului (200 ml) și sare (1 linguriță). La fel de eficient este sucul din tulpinile plantei, picrat în nări.

În hemoragiile menstruale abundente și alte hemoragii interne se recomandă o doză concentrată unică de 2-3 lingurițe de pulbere (planta uscată și măcinată prin râșnița de cafea) pentru oprirea sângerării. Se continuă cu câte 1-2 lingurițe de pulbere, de 2 ori pe zi.

Pe lângă faptul că oprește hemoragiile, coada-calului ajută și la recuperarea organismului după o sângerare abundentă (anemie post-hemoragică).

Măcinați cantități mici de plantă, cât este necesar pentru o zi, deoarece principiile active din pulbere se pot pierde.

CREȚIȘOARA

Crețișoara (Alchemilla vulgaris) – numită și „planta femeilor”, este folosită în mod special pentru tratarea tulburărilor menstruale (amenoree, hipermenoree, dureri abdominale și de cap, greață, amețeală și alte simptome asociate ciclului menstrual) și pentru reducerea simptomelor de menopauză, datorită hormonilor din plante pe care îi conține.

Pentru reducerea sângerărilor uterine, se consumă câte 2-4 căni de ceai de crețișoară pe zi, timp de 10 zile. În amenoree (lipsa menstruației) se bea o infuzie mai concentrată de crețișoară (1 lingură de plantă la 1 cană de apă).

Crețișoara este recomandată și în cervicită, fibrom uterin, infecții urinare

TRAISTA-CIOBANULUI

Și traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) are efecte hemostatice naturale. Planta este utilă în mod deosebit în ciclul menstrual – dismenoree, hipermenoree (are efect de reglare). Poate fi folosită pentru orice tip de hemoragii interne: uterine, nazale, stomacale sau intestinale. Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Contraindicații

Înainte de a apela la ajutorul plantelor, asigurați-vă că nu există contraindicații pentru starea dumneavoastră de sănătate sau interacțiuni cu unele medicamente pe care le luați. Întrebați medicul sau farmacistul, sau citiți cu atenție prospectul.

Coada-calului nu trebuie consumată pe o perioadă mai mare de 6 săptămâni (2 săptămâni la copii) din cauza conținutului mare de siliciu. Se fac cure de câte 3 luni, cu o pauză de 30-45 de zile între ele. Nu se ia în paralel cu vitamina B1. Coada-calului este contraindicată femeilor pe perioada sarcinii și alăptării.

Crețișoara este contraindicată persoanelor cu constipație acută. Nu se administrează concomitent cu fier.

Traista-ciobanului este contraindicată în afecțiuni cardiovasculare și tiroidiene.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.