Unguent de usturoi pentru dureri de spate, dureri reumatice, răceală și gripă

Articol documentat

Acest unguent de usturoi poate fi folosit în diverse probleme, precum dureri articulare, dureri reumatice, răceală sau gripă.

Veți vedea cât de ușor se face în casă!

Unguent de usturoi pentru dureri si raceala

Unguent de usturoi pentru dureri si raceala

Puterea vindecătoare a usturoiului

Proprietățile vindecătoare ale usturoiului au fost descoperite în urmă cu câteva mii de ani. Încă din antichitate era folosit pentru afecțiunile respiratorii, digestive și cardiovasculare.

Usturoiul are o istorie lungă în Europa, dar și în țările asiatice, unde era folosit pentru hipertensiune, febră, bronșită, tuberculoză, tulburări hepatice, dizenterie, colici, flatulență, viermi intestinali, diabet și reumatism.

De altfel, usturoiul a demonstrat proprietăți antibacteriene diverse. Acționează într-un spectru larg de microorganisme nocive, de la E. coli și Salmonella, până la Helicobacter pylori, Strepcoci, Bacillus, Klebsiella și Stafilococul auriu.

În ceea ce privește efectele antivirale, poate combate virusurile gripale și herpetice. Usturoiul este totodată un agent antifungic puternic. S-a dovedit eficient contra Candidei albicanis.

În usturoi se găsește un compus care s-a dovedit de 100 de ori mai eficient decât antibioticele, potrivit unui studiu apărut în jurnalul „Antimicrobial Chemotherapy”. Acest compus se numește sulfură de dialil.

Citește și – Rețeta celebră cu usturoi și alcool care regenerează tot corpul

Cercetătorii de la „St. Joseph Medicine Rsidency” au descoperit că usturoiul poate fi folosit ca leac preventiv pentru răceală. Acesta reduce frecvența îmbolnăvirilor la adulți.

Substanțele din usturoi pot ajunge în sânge și prin piele, dacă este folosit sub formă de unguent. Mai ales dacă este aplicat pe tălpi. Tălpile sunt zonele înzestrate cu cea mai mare capacitate de absorbție.

Unguent de usturoi – rețetă

Ingrediente

 • 1 căpățână de usturoi
 • 500 ml de apă
 • 150 ml de ulei de măsline
 • 30 g de ceară de albine

Cum se face unguentul de usturoi

Cățeii de usturoi de curăță de coajă și se zdrobesc cu aparatul special pentru usturoi. Sau se toacă mărunt, la cuțit.

Se pune apa într-un ibric și se adaugă usturoiul. Se lasă să fiarbă până când lichidul scade la jumătate (250 ml). Strecurați ceaiul.

Puneți uleiul de măsline la bain marie împreună cu ceara tocată mărunt sau dată pe răzătoare. Amestecați să se topească ceara complet. Adăugați ceaiul de usturoi și omogenizați.

Trebuie să obțineți o pastă cremoasă, ca o smântână. Dacă vreți să fie mai groasă, mai puneți puțină ceară. Important este să rămână suficient de cremoasă pentru a o putea întinde pe piele.

Utilizare și indicații terapeutice

Acest unguent de usturoi poate fi utilizat în diverse tipuri de dureri:

 • dureri de spate
 • dureri reumatice
 • dureri articulare
 • ligamente umflate

Din păcate, nu rezistă mult, deoarece conține apă. Puteți încerca însă și rețeta de mai jos, care are o durată de viață mai lungă.

Citește și – Alifie anti-bacteriană din usturoi (video)

Unguent de usturoi pentru răceală și gripă

Aceasta este o altă versiune de unguent de usturoi, care se obține mult mai ușor. Poate fi folosit pentru răceală, inclusiv la copiii mici.

Ingrediente

 • 8 căței de usturoi
 • 1/3 cană de ulei de cocos
 • 10 picături de ulei esențial de lavandă

Preparare

Usturoiul se pune în blender împreună cu uleiul de cocos parțial topit. Se mixează circa 2-3 minute, până rezultă o compoziție cremoasă, omogenă.

Răzuiți pereții din când în când, pentru a vă asigura că usturoiul s-a incorporat bine.

Se transferă compoziția într-un borcănel și se adaugă uleiul esențial. Lăsați crema să se întărească puțin. Se poate păstra ulterior în frigider.

Aplicați pe tălpile copilului un strat generos de cremă de usturoi. Încălțați piciorușele cu șosete. Lăsați să acționeze peste noapte.

Sau puteți masa alifia de usturoi pe piept sau pe spate, odată la 3 ore. După ce starea micuțului se ameliorează, încetați aplicarea pe piept și continuați cu aplicarea pe tălpi.

Acest remediu poate fi utilizat fără probleme și de către adulți!

Citește și – Uleiul de usturoi calmează durerea de ureche provocată de otită (confirmat științific)

Surse articol:

1. A Blossoming Life, Homemade Garlic Salve – Natural Remedy For Colds and Coughs: https://ablossominglife.com/homemade-garlic-salve/
2. The Elliott Homestead, Homemade Garlic Salve for Coughs & Colds: https://theelliotthomestead.com/2013/03/homemade-salve-coughs-colds/
3. Tim Newman, Natalie Butler, What are the benefits of garlic? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/265853#history
4. Peyman Mikaili, Surush Maadirad, Milad Moloudizargari, Shahin Aghajanshakeri, and Shadi Sarahroodi, Therapeutic Uses and Pharmacological Properties of Garlic, Shallot, and Their Biologically Active Compounds, Iran J Basic Med Sci. 2013 Oct; 16(10): 1031–1048: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3874089/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.