Rodia – un elixir pentru femeile cu ovare polichistice

Rodia seamănă foarte izbitor cu ovarele femeii. Nu doar la nivel anatomic, ci și la nivel funcțional. Studiile experimentale au relevat că extractul de rodie conține un tip de estrogen similar din punct de vedere structural și funcțional cu cel regăsit la mamifere.

Este vorba despre estrona, care ar putea înlocui funcția ovarului la femelele cu ovariectomie (înlăturarea ovarelor) indusă.

Rodia – elixir pentru femeile cu ovare polichistice: KamranAydinov – www.freepik.com

Pe lângă estronă, sucul de rodie conține și cantități mari de antioxidanți. Chiar mai mari decât antioxidanții din vinul roșu, care ajută la curățarea arterelor.

Citește și: Sucul de RODIE – cel mai bun curățitor al VASELOR de SÂNGE și prieten al HIPERTENSIVILOR

Indienii îl consideră un elixir. Femeile îl consumă mai ales pentru creșterea fertilității și reglarea menstruației. Rodia mărește șansele de procreare datorită faptului că stimulează circulația sângelui la nivelul uterului.

Pe lângă faptul că poate regla menstruațiile, rodia ar putea preveni și alte probleme asociate cu sindromul ovarelor polichistice, precum infertilitatea, bolile de inimă și diabetul.

Citește și: RODIA conține aceiași HORMONI estrogeni ca OVARELE femeii: estradiol, estron și estriol

Un studiu publicat în anul 2019 în jurnalul „Nutrition, Metabolism & Diseases” a arătat că sucul de rodie îmbunătățit cu probiotice poate îmbunătăți nivelul de insulină și testosteron, rezistența la insulină, greutatea corporală, indicele de masă corporală și circumferința taliei. Studiul a fost realizat pe femei cu sindromul ovarelor polichistice.

Alte cercetări clinice au arătat că rodia reduce factorii de risc cardiovascular la femeile cu ovare polichistice și reduce sensibilitatea la insulină.

Acest fruct conține licopen, quercetină și acid elagic, compuși antioxidanți care reduc nivelul lipidelor din sânge și îmbunătățesc rezultatele în bolile cardiovasculare și sindromul ovarelor polichistice.

Mai mult decât atât, poate ajuta și la combaterea cancerului mamar, prin mai multe mecanisme:

– suprimă celulele canceroase

– interferează cu ciclul de creștere a celulelor canceroase

– inhibă producția hormonilor care stimulează creșterea celulară

– stopează invazia celulelor tumorale

– inițiată apoptoza

– susține diferențierea celulară

Poate fi util pentru femeile cu un nivel scăzut de estrogen (femeile la premenopauză și menopauză), dar și pentru cele cu un nivel crescut de estrogen (cancer de sân, endometrioză, fibrom uterin, sindrom premenstrual, noduli la tiroidă).

Citește și: Profitați de sezonul RODIILOR – fructele care susțin sănătatea INIMII, combat CANCERUL și promovează LONGEVITATEA

Rodia poate avea efecte bune și în alte boli hormonale, precum cancerul de prostată.

Nu doar fructul în sine, ci și rădăcina, scoarța, frunzele și florile de rodie au valoare medicinală.

Surse:

1. Esmaeilinezhad Z, Babajafari S, Sohrabi Z, Eskandari MH, Amooee S, Barati-Boldaji R, Effect of synbiotic pomegranate juice on glycemic, sex hormone profile and anthropometric indices in PCOS: A randomized, triple blind, controlled trial, Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2019 Feb;29(2):201-208. doi: 10.1016/j.numecd.2018.07.002. Epub 2018 Jul 17: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30538082

2. Mrs. R. Kavitha.; Dr. I. Clement; Mr. Karthikeya Prasath, Pomegranate Elixir in Women with Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), Journal of Midwifery, Women Health and Gynaecological Nursing Volume 1, Issue 1: https://zenodo.org/record/2016780#.XiAtUcgzbIU

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.