RODIA conține aceiași HORMONI estrogeni ca OVARELE femeii: estradiol, estron și estriol

Femeile de vârstă mijlocie au mai multă susținere astăzi din partea fitoterapiei în ceea ce privește ameliorarea disconfortului cauzat de menopauză.

Această perioadă tranzitorie din viața oricărei femei poate cauza stări foarte neplăcute, caracterizate prin bufeuri, tulburări de dispoziție, depresie, transpirații nocturne, irascibilitate.

Creșterea riscului de osteoporoză este o altă consecință a instalării menopauzei, datorată diminuării nivelului de estrogen.

Rodia, unul din cele mai vechi fructe din lume, poate ameliora multe din suferințele femeii, îmbunătățind sănătatea ei și prelungindu-i viața. Încă din antichitate a fost asociat cu fertilitateaNu în mod întâmplător seamănă foarte mult cu ovarul femeii.

Această similaritate nu vizează doar aspectul fizic, ci și pe cel funcțional. Rodia furnizează aceleași tipuri de estrogen ca și ovarele femeii: estradiol, estron și estriol.

Pentru o femeie aflată în perioada de menopauză, acest fruct poate însemna ameliorarea simptomelor de depresie, prevenirea osteoporozei, a cancerului de sân și a bolilor de inimă.

Un studiu apărut în anul 2004 în Journal of Ethnopharmacology a arătat că sucul de rodie a inversat procesul de pierdere a masei osoase, astfel încât acesta revenise la rate normale.

Studiul a fost realizat pe femelele-șobolan care suferiseră o operație de îndepărtare a ovarelor (ovarectomie), și care aveau o scădere accentuată a masei osoase, un simptom specific menopauzei.

Aceeași cercetători japonezi au descoperit că extractul de rodie scade de asemenea indicatorii de depresie. Datorită rezultatelor obținute, autorii acestor studii au concluzionat că rodia ar putea fi benefică din punct de vedere clinic pentru femeile cu o stare depresivă.

Rodia mai are un beneficiu major: protejează inima. Riscul de deces din cauza bolilor de inimă coronariene la femei este de 2-3 ori mai mare după menopauză decât înainte de menopauză.

Un studiu din 2000 a arătat că antioxidanții din sucul de rodie previne oxidarea colesterolului LDL și apariția aterosclerozei. În 2004, un studiu clinic mai mic realizat de cercetătorii israelieni a arăta că sucul de rodie scade tensiunea arterială și oxidarea colesterolului, și regresează acumularea de placă în arterele carotide cu 29%.

Mai mult, sucul de rodie încetinește agregarea plachetară, subțiază sângele, și previne formarea cheagurilor.

Un studiu din 2007 a arătat că un pahar (220 ml) de suc de rodie pe zi, timp de 3 luni, a crescut fluxul de oxigen către mușchiul cardiac la pacienții cu boli coronariene.

Studiile de laborator au arătat că antocianidinii, flavonoizii și uleiurile din rodie au efecte anticancerigene împotriva tumorilor mamare. Rodia este un aliment adaptogen, adică ajută la reglarea organismului. Dacă nivelurile de estrogen sunt mai mici, rodia le crește. Dacă sunt prea mari, le blochează.

Un studiu din 2011, publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, a comparat extractul de rodie cu medicamentele Tamoxifen și Estradiol și a arătat că acesta ar putea preveni cancerul la sân estrogeno-dependent.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Green Med Info, How Pomegranate Protects and Extends Menopausal Women’s Lives: http://www.greenmedinfo.com/blog/how-pomegranate-protects-and-extends-menopausal-womens-lives

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.