√ Articol bazat pe studii științifice Fructele nu sunt complet interzise în diabet. Dimpotrivă, unii medici consideră că sunt foarte importante pentru dieta acestor pacienți. Dr. Roman Morar se miră că fructele sunt scoase din diabet. Acestea sunt surse esențiale […]
Articole despre 'visine'
Vișinele reduc oboseala mentală și îmbunătățesc starea de spirit
√ Articol bazat pe studii științifice Vișinele (Prunus cerasus), pe care americanii le numesc „cireșe acre”, au beneficii care întrec orice așteptări. Vișinele – au efecte antioxidante și antiinflamatoare puternice Aceste fructe acidulate sunt considerate un super-aliment. Pe lângă faptul […]
Strângeți codițele de vișine pentru iarna – ceaiul ajută bila și rinichii
Nu aruncați cozile de cireșe și de vișine la coșul de gunoi! Este sfatul multor experți în plante medicinale. Fitoterapeutului Nadejda Gorceac spune că aceste componente ale fructelor au valoare medicinală și trebuie să profităm de ele cât sunt în […]
Tort de post cu ciocolată și vișine (fără margarină sau alte ingrediente nesănătoase)
Dacă sunteți vegan sau vegetarian, sau aveți un eveniment în familie care pică în perioada posturilor, încercați acest tort de post cu ciocolată și vișine. Se face foarte repede și este sănătos. Nu conține margarină sau alte ingrediente nesănătoase. Blatul […]
Prăjitură de post cu vișine – pufoasă, aromată
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de prăjitură de post delicioasă și reușită, ați ajuns unde trebuie. Încercați rețeta de mai jos și nu veți da greș. Veți obține un desert care va fi chiar și pe placul celor mai […]
Slăbești rapid cu ceai din codițe de cireșe sau vișine
Pierderea în greutate poate deveni mai ușoară dacă pe durata curei de slăbire se folosesc ceaiuri din plante. Cele mai bune alegeri sunt ceaiurile cu efect diuretic, depurativ și laxativ. Un ceai care poate ajuta la eliminarea excesului ponderal este […]
Nu aruncați COZILE de CIREȘE sau de VIȘINE – au proprietăți DIURETICE și ANTIINFLAMATOARE (moduri de utilizare)
La fel ca în cazul altor alimente vegetale, și cireșele/vișinele au părți neutilizate care pot fi exploatate în scop medicinal. Nu este vorba despre sâmburii lor (ca în cazul pepenelui), ci despre cozile lor. Profesorul doctor Constantin Milică spune despre […]
SIROP de VIȘINE sănătos – fără zahăr și fără fierbere
Rețetele la rece sunt cele mai bune metode de conservare a substanțelor nutritive din alimente. Prin fierbere, preparatul iese mai delicios, însă procesul termic distruge o mare parte din vitaminele regăsite în fructe și plante. Un alt avantaj al siropurilor […]
Cum să folosești CĂPȘUNILE, CIREȘELE, VIȘINELE, AFINELE sau ZMEURA pentru tonifierea sistemului cardiovascular
Toate fructele de pădure au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Îndeosebi cele de culoare roșie, precum căpșunele și zmeura ajută la întărirea vaselor de sânge și previne inflamarea venelor. Fructele cu un pigment închis, precum afinele și coacăzele, conțin antioxidanți […]
Băutură revigorantă din VIȘINE, IAURT și CACAO (rețetă video)
Acesta este un smoothie recomandat mai ales atleților, celor care se antrenează sau depun mult efort în timpul zilei. Alimentele bogate în nutrienți reprezintă cea mai rapidă metodă de recuperare a organismului după o zi stresantă sau aglomerată și cea mai […]