Prăjitură de post cu vișine – pufoasă, aromată
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de prăjitură de post delicioasă și reușită, ați ajuns unde trebuie.
Încercați rețeta de mai jos și nu veți da greș. Veți obține un desert care va fi chiar și pe placul celor mai mofturoși „postitori”.
Am găsit această prăjitură pe canalul „Vera’s Kitchen” și a ieșit deosebit de bună.
Autoarea a folosit o tavă dreptunghiulară cu diametrul 22 x 30 cm.
Dacă tava voastră este mai mare, dublați cantitățile, respectând proporțiile indicate.
Cuprins
Prăjitură de post cu vișine – rețetă
Ingrediente
- 270 g de făină
- 280 g de zahăr
- 420 ml de apă
- 100 ml de ulei
- 35 g de amidon
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 ½ lingurițe de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- vișine proaspete, din compot, vișinată sau puse la zahăr
Mod de preparare
Amestecați mai întâi ingredientele uscate într-un bol încăpător: făina, amidonul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea.
Dacă vreți să dați prăjiturii o culoarea aurie, puneți puțină pudră de turmeric.
Turnați în centru apa, uleiul, sucul de lămâie și esența.
Amestecați cu telul. Nu exagerați, pentru a permite prăjiturii să crească frumos.
Dacă amestecați prea tare se va activa glutenul din făină, iar prăjitura nu va ieși pufoasă.
Compoziția trebuie să fie grosuță, ca o smântână.
Ungeți tava cu ulei, apoi așterneți hârtie de copt.
Turnați blatul în tavă. Puneți deasupra din loc în loc vișinele.
Noi am adăugat și câteva bucăți de ciocolată neagră.
Fructele și bucățelele de ciocolată pot fi amestecate direct în compoziție, sau pot fi presărate la mijlocul sau doar la suprafața prăjiturii.
Bateți tava de masă, pentru a înlătura golurile de aer.
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius.
Prăjitura are nevoie să stea în cuptor în jur de 40-50 de minute.
Depinde de fiecare cuptor în parte.
Prăjitura de post cu vișine este gata când s-a rumenit frumos deasupra. Faceți proba cu scobitoarea.
Lăsați-o să se răcească de tot, apoi tăiați-o pătrate. Pudrați-o cu zahăr vanilat.
Este pufoasă, fragedă și aromată. Când o apeși între degete este ca un burete.
Autoarea rețetei a folosit căpșuni proaspete tăiate cubulețe. Puteți folosi și voi căpșuni, afine, zmeură, bucăți de kiwi, portocală, ananas sau alte fructe preferate.
Rețetă preluată din: Vera’s Kitchen, Prăjitură vegană cu vanilie și căpșuni: https://www.youtube.com/watch?v=adEtCB-L-xQ&ab_channel=Vera%27sKitchen