Sucul de VARZĂ vindecă ANEMIA, DEPRESIA, CONSTIPAȚIA și ULCERUL

Deși nu este foarte atractivă ca și gust, valoarea acestei legume rezidă în calitățile ei nutriționale și terapeutice.

Datorită proprietăților sale curative excepționale, varza ar trebui considerată un aliment funcțional, care poate îndeplini în multe cazuri rol de medicament natural.

Alimentele funcționale conțin o pleiadă de compuși biologici (îndeosebi antioxidanți) care ajută la menținerea sănătății luptă împotriva bolilor.

Varza face parte din familia cruciferelor, care include conopida și broccoli. Aceste legume sunt renumite pentru efectele lor protectoare împotriva cancerului.

Cercetătorii chinezi au testate diferite tipuri de varză. Toate au demonstrat proprietăți antioxidante și antiinflamatoare importante, care pot ajuta la prevenirea bolilor cronice asociate cu stresul oxidativ, precum bolile cardiovasculare și cancerul, însă varietatea roșie/mov a avut cea mai mare capacitate antioxidantă.

Cele mai populare remedii pe bază de varză sunt frunzele zdrobite și aplicate extern pentru tratarea unei game variate de afecțiuni, și sucul de varză, care ajută la vindecarea ulcerului stomacal.

___________________________________________________________________________________________________

Sucul de varză combate diferite forme de boală – inclusiv cancerul, datorită faptului că substanțele pe care le conține stimulează sistemul imunitar.

Dr. Jean Valent scria într-un din cărțile sale că sucul de varză – câte 2 pahare pe zi, este util în tratarea anemiei, a depresiei și a constipației.

Sucul de varză este un remediu tradițional pentru ulcerul stomacal. Pe lângă faptul că ajută la vindecarea leziunilor, sulforafanul – un compus antioxidant – prezent în varză ajută la eradicarea cauzei ulcerului: infecția cu Helicobacter pylori.

Un studiu realizat de japonezi a arătat că sucul de varză și broccoli scade colesterolul LDL.

Mai multe despre bolile în care ajută varza puteți citi în acest articol.

___________________________________________________________________________________________________

Sucul de varză nu are efecte secundare. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta gaze intestinale. În acest caz, sucul se poate dilua cu apă în proporție de 1:2 pentru fiecare pahar de suc.

Pentru a deveni mai plăcut la gust, se poate combina cu suc de morcov, măr sau țelină.

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Live Strong, Benefits and Side Effects of Cabbage Juice: http://www.livestrong.com/article/510151-benefits-and-side-effects-of-cabbage-juice/

2. Rokayya S., Li CJ, Zhao Y, Li Y, Sun CH., Cabbage (Brassica oleracea L. var. capitata) phytochemicals with antioxidant and anti-inflammatory potential, Asian Pac J Cancer Prev. 2014 Jan;14(11):6657-62: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24377584

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.