Cum să-ți cureți corpul de mercur – cele mai bune soluții naturale

Mercurul este unul din metalele grele care se poate acumula în corp și provoca numeroase probleme de sănătate.

De altfel, intoxicația cu metale grele are o incidență crescută la populația actuală, însă nu este suficient de bine diagnosticată.

Cum sa-ti cureți corpul de mercur – cele mai bune solutii naturale

Cum sa-ti cureți corpul de mercur – cele mai bune solutii naturale: Kjpargeter

Cum ajunge mercurul în corpul nostru?

Mercurul este catalogat drept o substanță toxică pentru organismul uman. Din păcate, expunerea la mercur este mai comună decât credem.

Acest element se găsește în apă și în unele alimente, mai ales în pește și produsele marine.

Mercurul ajunge în corpurile noastre și prin utilizarea produselor cosmetice, a balsamurilor de rufe, a bateriilor, plasticurilor și vopselelor.

Însă principala sursă de mercur din viața noastră sunt plombele dentare. Mici particule de mercur sunt eliberate zilnic și ajung în fluxul sangvin.

În timp, aceste particule se pot depune în țesuturi, provocând efecte negative asupra funcțiilor corpului.

Ce probleme de sănătate provoacă mercurul?

Mercurul se duce în special în creier și în sistemul nervos central. Poate cauza probleme la nivelul rinichilor, inimii și aparatului respirator.

Cantitățile mari de mercur din corp pot duce la astm, artrită, depresie, dermatită, hiperactivitate, amețeală, oboseală, boli gingivale, căderea părului, greață, diaree, isomnie, dureri de cap, pierderi de memorie, slăbiciune musculară, salivație excesivă.

Chiar și la niveluri moderate, mercurul din corp poate să agraveze o serie de afecțiuni, precum candidoze, alergii, boli autoimune, depresie, anxietate, oboseală, intestin permeabil sau stres suprarenal.

Curățarea corpului de mercur – mijloace natural

Vestea bună este că avem câteva suplimente și remedii naturale prin care putem elimina mercurul din corp.

Detoxifierea de mercur se poate face doar dacă principalele organe eliminatorii funcționează optim, anume ficatul, rinichii și intestinele.

În caz contrar, mercurul nu se va elimina corect și va fi stocat în alte părți ale corpului.

Proceduri speciale

Îndepărtarea amalgamelor din mercur este foarte importantă. Această procedură trebuie făcută de către un specialist în domeniu, pentru a nu risca ingerarea unei cantități mari de mercur.

Curățarea corpului de mercur sau alte metale grele poate fi realizată prin chelatare. Această metodă presupune administrarea de agenți chelatori intravenos. Și în acest caz este nevoie de un specialist.

Suplimente care ajută la eliminarea mercurului

Dacă simptomele sau afecțiunile pe care le aveți pot fi corelate cu prezența mercurului în corp, puteți încerca anumite suplimente utile.

N-acetilcisteina

Acetilcisteina este un aminoacid cu puternice efecte chelatoare. Acționează împotriva tuturor metalelor grele. Chelarea funcționează prin legarea metalului respectiv de un acid. Aceticisteina este un aminoacid care funcționează eficient în acest sens.

Ea trage practic mercurul din țesuturi, urmând ca aceste să fie eliminat de organele detoxifiante.

Suplimentul are un grad bun de toleranță. Nu provoacă reacții adverse în urma detoxifierii. Poate fi administrat de persoanele care își scot plombele din metal pentru a preveni reabsorbirea acestuia în corp.

N-aceticisteina sprijină de asemenea ficatului, ajutândul să elimine toxinele și metalele mai ușor.

Un alt aspect important al acestui supliment este că el ajută organismul să producă glutation – cel mai puternic antioxidant natural.

Glutationul este implicat în curățarea corpului de poluanții chimici. La persoanele care au intoxicație cu mercur nivelurile de glutation sunt mai mici.

Glutationul se găsește și el de cumpărat sub formă de supliment, putând fi administrat separat de N-aceticisteina.

Vitamina E și seleniu

Acești doi nutrienți au rol de antioxidant în corp. Ei conlucrează practic la combaterea toxicității cauzate de mercur.

Vitamina E și seleniul ajută corpul să producă glutation peroxidază – o enzimă care îl ajută să gestioneze mai ușor toxinele, inclusiv metalele grele.

Antioxidanți

Antioxidanții în general sunt principalii compuși de care corpul are nevoie pentru a neutraliza radicalii liberi. Mai ales cei care afectează creierul și țesuturile nervoase, precum mercurul. Nu-i de mirare de ce acest metal poate da stări de depresie, dificultăți de concentrare și oboseală.

Ginkgo biloba și extractul de semințe de struguri sunt puținii agenți antioxidanți (polifenoli) care pot penetra membranele protectoare din jurul creierului.

Acidul alfa-lipoic, metionina, zincul, carotenoizii, picnogenolul, chlorella și ceaiul verde sunt de asemenea util în susținerea procesului de detoxifiere a mercurului.

Plante medicinale

Între plantele medicinale care ajută procesele de detoxifiere în general se numără: armurariul, păpădia, brusturele, usturoiul, fibrele și suplimentele cu oxigen.

Armurariul susține activitatea ficatului, păpădia pe cea a rinichilor și a tractului urinar, brusturele și usturoiul pe cea a sângelui și fibrele pe cea a intestinelor.

Dietă

Există și anumite alimente care pot ajuta corpul să proceseze mercurul, precum:

  • alimentele bogate în sulf (usturoiul, ceapa, fasolea)
  • alimentele bogate în fibre (tărâța de ovăz, pectina din mere)
  • coriandrul, pătrunjelul
  • fructele proaspete
  • legumele
  • germenii de lucernă
  • apa distilată (2 litri/zi)

Peștele trebuie consumat cu moderație, și doar din surse de încredere. Mercurul și toxinele se acumulează de obicei în țesutul gras. De aceea este indicat ca peștele să fie rumenit bine, pentru a elimina cât mai mult din cantitatea lui de grăsime.

Stați departe de produsele procesate, ultra-rafinat, cu mult zahăr, carbohidrați și grăsimi saturate sau trans.

Evitați ciocolata, ceaiul negru, cafeaua, tutunul, condimentele, sarea, produsele lactate, prăjelile și îndulcitorii artificiali.

Mișcarea fizică

Nu mai puțin importante sunt excercițiile fizice. Acestea cresc circulația sangvină și ajută procesele de eliminare a toxinelor din corp.

Mișcarea fizică scade de asemenea stresului, care pune presiune pe organele detoxifiante.

Pentru stimularea circulației și a sistemului imunitar, periați-vă pielea cu o perie uscată, făcută din fibre naturale. Puteți face și dușuri alternative – fierbinți și reci de 30-60 de secunde. Ultimul duș trebuie să fie rece.

Sauna este de asemenea utilă în sporirea detoxifierii.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Ceaiul verde absoarbe metalele grele și împiedică acumularea lor în țesuturile corpului
Puneți câteva semințe de coriandru în apa de băut – elimină metalele grele și particulele contaminate
Rețetă de suc pentru eliminarea metalelor grele din corp
Armurariul ajută corpul să reziste la cele mai puternice otrăvuri (ciuperci toxice, gaze industriale, medicamente, metal grele
7 plante care scot toxinele din organele corpului

Surse articol:

1. Vitalitate și Protecție, Detoxifierea de mercur: https://vitalitatesiprotectie.ro/detoxifiere-mercur/
2. National Nutrition.ca, Mercury detox: https://www.nationalnutrition.ca/articles/health-concerns/mercury/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.