7 plante care scot toxinele din organele corpului

Fitoterapia internațională are un palmares bogat în ceea ce privește plantele cu proprietăți detoxifiante.

Da, ne putem curăța corpul pe interior cu ajutorul unor specii de plante medicinale. Unele sunt autohtone, altele străine, dar se găsesc și la noi.

7 plante care scot afara toxinele din organele corpului

7 plante care scot afara toxinele din organele corpului: Eden, Janine and Jim

În acest articol vă prezentăm o serie de plante cu eficiență dovedită în extragerea metalelor grele din corp.

Cum ajung metalele în corpul nostru

Oricât de mult am încerca să ducem o viață sănătoasă, expunerea la poluanții externi este foarte mare.

Oricât am încerca să ne protejăm, suntem invadați din toate părțile de toxine și compuși dăunători. Aceștia se acumulează în țesuturi și organe și încep să creeze probleme.

Metalele grele ajung în corp prin inhalare, ingerare sau contact fizic (piele). Compușii acestora sunt eliberați în mediu de fertilizanți, pesticide, deșeuri, minerit, transport, activități vulcanice, incendii puternice.

Alimentele conservate, plombele dentare cu amalgam, tigăile și tăvile de teflon, recipientele din plastic, vaccinurile și gazele de eșapament sunt de asemenea surse de metale grele.

Este foarte important ca femeile care vor să rămână însărcinate să își curețe corpul înainte. Metalele grele se pot transmite în corpul fătului, acestea fiind asociate cu autism.

Cum știi că ai metale grele în corp?

Semnele unui organism care conține metale grele sau alte toxine sunt foarte multe și diverse:

  • bufeuri
  • palpitații
  • puls rapid
  • amețeală
  • slăbiciune, letagie, oboseală
  • insomnie, tulburări de somn
  • dureri de cap
  • indigestie, gaze, balonare
  • respirație urât mirositoare
  • friguri
  • mâncărimi ale ochilor
  • ochi umflați
  • transpirații excesive
  • predispoziție la infecții virale
  • mâncărimi ale pielii
  • secreții excesive de mucus (nas, gât, scaun)
  • probleme de fertilitate
  • sindrom premenstrual
  • tuse
  • diaree, greață
  • tulburări de memorie
  • dificultăți de concentrare
  • depresie, iritabilitate
  • anxietate, atac de panică
  • oboseală mentală
  • crize de furie
  • tensiune
  • dureri abdominale
  • vărsături
  • respirați scurtă
  • furnicături în mâini și picioare

7 plante care scot toxinele din corp

Aceste plante au proprietăți nutritive, detoxifiante, vindecătoare și regenerante. Ele nu doar curăță corpul, ci îl și hrănesc și îl ajută să se refacă în urma leziunilor suferite.

1. Dulse

Dulse este o algă roșie, care se numește „Palmaria palmata”. Această „salată de mare” este deosebit de nutritivă, dar și gustoasă. Unii susțin că are o aromă de bacon.

La fel ca alte alge marine cunoscute, precum Spirulina sau Chlorella, Dulse are efecte detoxifiante puternice.

Aceasta se leagă de diferite metale grele din corp, precum mercur, plumb, aluminiu, cupru, cadmiu și nichel. Spre deosebire de alte alge marine, are capacitatea de a înlătura singură mercurul din corp.

Acționează ca un detector de mercur. Pătrunde în zonele din corp în care acest metal se ascunde, se leagă de el și iese cu tot cu el din corp. Dulse poate să treacă inclusiv de bariera de sânge a creierului.

Dulse este cultivată și consumată de milenii. Primele dovezi în acest sens datează de pe vremea călugărilor creștini in Scoția.

Conține proteine, antioxidante, fibre și mulți alți nutrienți. Crește pe coastele Oceanului Atlanic și Oceanului Pacific. Se găsește la noi sub formă de fulgi sau capsule.

2. Iarba de orz verde

Iarba de orz verde este un supliment alimentar foarte prețios. Valoarea sa nutrițională remarcabilă este completată de un alt beneficiu, anume extragerea metalelor grele din corp.

Iarba de orz verde are puterea să tragă afară metalele din tractul intestinal, splină, pancreas, tiroidă și aparatul reproducător.

Se găsește la magazinele naturistă sub formă de pulbere sau capsule. Cine are posibilitatea să cultive iarbă de orz verde în casă poate consuma planta sub formă de suc proaspăt, a cărui beneficii sunt mult mai mari.

3. Spirulina

Următoarea armă împotriva metalelor grele este spirulina. Orzul verde, menționat mai sus, pregătește practic mercurul pentru a fi eliminat de către spirulină.

Această algă absoarbe metalele grele excretate de iarba de orz verde. Ea trage metalele grele din sistemul nervos, din creier și din ficat.

4. Afinele sălbatice

Micile bobițe de afine abundă în antioxidanți. Aceste fructe curăță creierul de metale grele. Ajută în plus la vindecarea acelor organe din corp care au fost expuse la metale.

Astfel se explică de ce afinele sunt recomandate în maladia Alzheimer. Ele au capacitatea de a repara țesuturile afectate ale creierului.

5. Păpădia

Un alt „cârlig” eficient al metalelor grele este păpădia. Această buruiană este foarte ușor accesibilă la noi.

Are proprietăți depurative puternice, ajutând la purificarea sângelui de toxine, metale grele, insecticide, radiații și alți poluanți.

Rădăcina de păpădie este în mod deosebit utilă în detoxifierea organelor corpului. Curăță spina, ficatul și creierul. Este benefică în numeroase afecțiuni.

6. Brusturele

O altă plantă autohtonă importantă pentru detoxifierea organismului este brusturele. Rădăcina de brusture purifică zonele cele mai profunde ale ficatului. Ea ajută acest organ să elimine hormonii toxici, metalele grele, plasticurile, ierbicidele și fungicidele.

Brusturele este benefic steatoză hepatică, congestie hepatică sau stagnare hepatică. Ajută la refacerea funcțiilor ficatului afectat din cauza unor infecții cu virusuri, bacterii, fungi sau viermi, precum virusul herpetic, Epstein barr, zoster, HHV-6, citomegalovirus.

Compușii fitochimici din rădăcina de brusture previn formarea de chisturi și adeziuni. Totodată, ameliorează fibroza hepatică (țesut cicatricial).

7. Armurariu

Așa cum o sugerează și numele, această plantă funcționează ca o armură pentru ficat. Armurariul susține procesele de detoxifiere efectuate de către ficat. Îl apără de atacatori, îl ajută să se curețe și totodată să se vindece de leziunile produse de diverse toxine, otrăvuri și radiații.

Biologul român Eugen Giurgiu spune că armurariul ajută organismul să reziste la cele mai puternice otrăvuri care provind din ciuperci toxice, gaze industriale, metale grele sau medicamente. Ajută la regenerarea celulelor hepatice lezate.

Alte plante sau alimente care nu au fost incluse în această listă și care sunt la fel de benefice în eliminarea metalelor grele sunt: pătrunjelul, coriandrul, urzicile, usturoiul, broccoli, turmericul și cărbunele activ.

Contraindicații

Deși este o necesitate în viața fiecăruia, detoxifierea are unele contraindicații. Nu este recomandată femeilor pe perioada sarcini și alăptării, persoanelor care se recuperează dintr-o boală (convalescenți), nici celor care iau anumite medicamente, decât dacă aprobă medicul.

Articole similare

Vă recomand și alte articole utile despre detoxifiere:

Tratament naturist pentru eliminarea metalelor grele din corp
Urzica are o putere uriașă de vindecare, curățare și împrospătare a sângelui
Cărbunele activ detoxifică corpul de metalele grele din apa potabilă
Puneți câteva semințe de coriandru în apa de băut – elimină metalele grele și particulele contaminate
Broccoli curăță rapid corpul de poluanții inhalați din aer

Surse articol:

1. Maria-Helena Loik, Complete heavy metal detox diet – 7 plants to cleanse your body from heavy metals: https://ecosh.com/complete-heavy-metal-detox-diet-7-plants-to-cleanse-your-body-from-heavy-metals/
2. Christine Ruggeri, Dulse – the beneficial seaweed that tastes like bacon, Dr. Axe: https://draxe.com/nutrition/dulse-seaweed/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.