USTUROIUL VERDE întărește inima și vasele de sânge – rețetă mănăstirească vindecătoare

Usturoiul verde este un fel de leac împotriva tuturor relelor. Consumul de usturoi verde poate ține departe multe boli grave, precum cancerul, afecțiunile cardiovasculare – îndeosebi hipertensiunea și colesterolul mare, infecțiile, răceala, gripa și impotența.

Sirop de Usturoi Verde

Sirop de Usturoi Verde

Usturoiul este gazda unor compuși sulfurici unici, răspunzători pentru majoritatea beneficiilor sale asupra sănătății. Are proprietăți tonice generale, antioxidante, antiinflamatoare, antibiotice, antivirale, antiseptice și anticancerigene.

Sirop de usturoi verde cu miere – rețetă

Ingrediente

• 2 fire groase de usturoi verde
• 2 pahare de apă (400 ml)
• 4 linguri de miere

Preparare

De la usturoiul verde se păstrează doar căpățânile albe, îndepărtându-se frunzele verzi. Se spală bine cu apă, și apoi se zdrobesc cu aparatul de usturoi, sau se pisează într-o piuă de lemn.

Usturoiul zdrobit se pune într-o crăticioară, se adaugă apa și mierea, și se pune pe foc. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când lichidul se reduce la jumătate. Strecurați siropul printr-o sită deasă, eliminând bucățile de usturoi zdrobit.

Dacă aveți o problemă cu fierberea mierii, adăugați-o după ce lichidul s-a răcit, sau folosiți zahăr brun brut.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță de preparat, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Acest tratament ajunge pentru o săptămână. Se poate face din 2 în 2 luni (cât usturoiul verde este în sezon), câte 7 zile, preparând de fiecare dată siropul proaspăt.

Beneficiile consumului de usturoi verde

Întărește imunitatea

Este unul din cele mai mari avantaje ale consumului de usturoi. Acesta conține alicină, un compus sulfuric care-i dă usturoiului mirosul înțepător puternic. Această substanță crește mecanismele de apărare ale corpului împotriva bolilor și ajută organismul să blocheze infecțiile.

Antibiotic natural

Datorită calităților sale anti-bacteriene și anti-inflamatoare, usturoiul acționează ca un bodyguard împotriva infecțiilor.

Benefic inimii

Usturoiul este un prieten valoros al inimii. Conține polisulfură, un compus care apără inima de boli, și mangan, un mineral care menține colesterolul din corp la un nivel optim.

Bogat în fier

Persoanele cu anemie sau cu un nivel scăzut de hemoglobină trebuie să consume mai mult usturoi verde pentru a extrage o cantitate bună de fier natural. Comparativ cu usturoiul maturat, usturoiul verde conține o ferroportin, o proteină care transportă fierul depozitate din interiorul celulelor în exteriorul celulelor. Un nivel mare de fier în corp crește implicit celulele roșii din sânge.

Infecții gastro-intestinale

Pe lângă faptul că combate răceala și tusea, usturoiul verde este eficient și în tratarea infecțiilor microbiene de la nivelul tractului gastro-intestinal.

Sursă rețetă: “Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. La noi manastirile nu au nici o legatura cu retete si ceaiuri etc Nici cu ingrijirea bolnavilor ca in alte tari………nu mintiti.!!!

  2. Are dreptate Flori Chiriac! „Extraordinara reteta” Mierea nu se fierbe si nu se pune nici in ceaiul fierbinte. Isi pierde toate proprietatile. Mincati usturoiul separat, mierea separat si…” sa traiti bine”

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.