Cum să Crești Usturoi Verde la Ghiveci – Cultivare în 4 Pași
Usturoiul verde este un vlăstar care se poate cultiva acasă, pe pervaz, dintr-un cățel de usturoi uscat. Usturoiul verde este un purificator extraordinar pentru corp, și un aliment extrem de sănătos. Este suficient de versatil încât să-l folosim în multe preparate, sub formă de salate, ca garnitură sau la mujdei și maioneză.
Cuprins
Cultivare Usturoi verde la ghiveci
Ingrediente
___________________________________________________________________________________________
• 1 ghiveci
• 1 cățel de usturoi
• compost umed
Instrucțiuni
___________________________________________________________________________________________
1. Curățăm cățelul de usturoi de coajă. Trebuie să alegem un cățel de mărime medie, sănătos, fără leziuni.
2. Umplem un ghiveci prevăzut cu găuri de scurgere cu compost umed sau sol fertil.
3. Bulbul de usturoi se apasă în pământ cam pe jumătate, cu capătul bont în jos.
4. Așezăm ghiveciul pe un pervaz, la soare.
Ca orice plantă de interior, trebuie să avem mereu grijă să menținem solul din ghiveci umed. În doar câteva săptămâni vom vedea ieșind din bulbul de usturoi frunzulițe verzi de circa 6-8 cm.
Pentru a recolta usturoiul verde, tăiem pur și simplu frunzele, nu mai mult de jumătate din ele, pentru a permite plantei să crească și să se dezvolte în continuare.
Atunci când gătim cu usturoi verde, trebuie să ținem cont de faptul că aroma sa este mult mai blândă și delicată decât a usturoiului uscat. Frunzele verzi tocate pot fi presărate peste cartofii la cuptor, sau pot fi adăugate la omlete, salate sau alte sosuri.
___________________________________________________________________________________________
Citește mai multe despre Beneficiile Usturoiului Verde Pentru Sănătate.