Cum să conservi tulpinile și frunzele de usturoi verde pentru iarnă

Gospodinele de „modă veche”, care au trecut prin epoci grele, se ghidează după un principiu foarte bun: „Nimic nu se aruncă, totul se folosește”.

Când vine vorba de alimente și plante, orice părticică trebuie păstrată și utilizată cu ingeniozitate.

Cum să convservi tulpinile și frunzele de usturoi verde pentru iarnă

Cum sa convservi tulpinile si frunzele de usturoi verde pentru iarna: Valerie Hinojosa

Din păcate, puțini dintre noi folosim frunzele de sfeclă, de morcov, de țelină sau altele asemenea.

Acestea sunt sunt la fel de bune ca și rădăcina în sine.

Același lucru este valabil și în cazul usturoiului verde.

Mulți aruncă tijele, neștiind cum și la ce să le folosească.

Dacă aveți o recoltă bogată de usturoi verde, vă arătăm o metodă prin care puteți să le păstrați pentru iarnă.

Cum se conservă tijele de usturoi verde pentru iarnă

Spălați bine tijele și clătiți-le bine.

Dați-le apoi prin mașina de carne.

Încingeți puțin ulei într-o tigaie adâncă. Adăugați usturoiul măcinat și căliți-l câteva minute, până se înmoaie. Puneți sarea, piper sau alte mirodenii dorite.

Următorul pas este să turnați pasta fiartă de usturoi în borcane de sticle.

Pasta verde

Pasta verde: Tim Patterson

Înfiletați strâns capacele și sterilizați borcanele în cuptor.

Cum se conservă frunzele de usturoi verde

Cei mai mulți dintre noi folosim frunzele de usturoi verde în salate sau la mujdei.

La fel ca tijele, și acestea pot fi conservate pentru sezonul rece.

Spălați frunzele, tăiați-le bucăți și puneți-le în robotul de bucătărie cu lama S.

Adăugați puțin ulei și apă (un deget din fiecare), sau doar ulei.

Ajustați cantitatea de lichid în funcție de consistența dorită. Mai mult lichid va face pasta prea subțire.

Mixați câteva minute, până ce frunzele s-au transformat într-o pastă fină.

Transferați pasta de usturoi în pungi sau caserole și băgați-le în congelator.

O altă variantă ar fi să le conservați la fel ca tulpinile, în borcane sterilizate la cuptor.

Dacă optați pentru această variantă, puteți măcina împreună și tijele și frunzele.

Moduri de utilizare

Acum că ați văzut cum se conservă usturoiul verde, probabil vă întrebați la ce îl puteți folosi.

  • folosiți pasta în locul usturoiului în mâncărurile gătite care necesită usturoi
  • adăugați-o în supe, fasole păstăi călite, broccoli, tocănițe, etc.
  • adăugați câteva linguri de pastă de usturoi verde în iaurt sau smântână; veți obține un sos delicios pentru paste, pește, fripturi, salate
  • faceți din ea pesto
  • folosiți-o la guacamole sau alte paste tartinabile
  • folosiți-o la salata de castraveți proaspeți sau tzatziki
  • folosiți-o la marinarea peștelui sau cărnii înainte de coacerea în cuptor.

Citește și – Mujdei călugăresc din usturoi verde – un leac simplu pentru numeroase boli

Ce este usturoiul verde și ce conține 

Usturoiul verde este planta imatură, care se recoltează înainte ca bulbul să de dezvolte la capacitate maximă.

În acest stadiu, usturoiul are tije și frunze verzi, precum și flori sau boboci.

Are un aspect asemănător cu ceapa verde, doar că bulbii sunt mai mici și brăzdați de vinișoare mov sau roșii, iar frunzele mai plate, mai închise la culoare și mai aspre.

De asemenea, se deosebește de ceapa verde prin mirosul specific.

Usturoiul verde este mai puțin iute decât usturoiul uscat.

Conține vitamina C, vitamine din grupul B, calciu, fier, zinc, fosfor și mangan.

Ce beneficii are usturoiul verde

Principalul compus, răspunzător pentru gustul înțepător și beneficiile sale este alicina.

Acesta compus sulfuric acționează ca un antioxidant care protejează organismul de boli.

Consumul de usturoi tânăr ajută la întărirea sistemului imunitar. Are proprietăți antibiotice naturale, prin care previne infecțiile respiratorii și intestinale.

Stimulează circulația sângelui, protejează sistemul cardiovascular și minimizează riscul de cancer.

Datorită efectului antiinflamator, usturoiul verde accelerează procesele digestive și calmează iritația intestinală.

Usturoiul verde este și un bun diuretic și depurativ. Ajută la detoxifierea organismului și curățarea sângelui.

Citește și – Salata de usturoi verde înnoiește sângele, curăță corpul de toxine și grăsimi, protejează inima, stopează cancerul

Sezonul usturoiului este scurt, de aceea vă sfătuim să vă faceți provizii.

Ați văzut cum se poate păstra până la anul următor.

La frigider poate rezista o săptămână, dacă îl înfășurați într-un șervețel de hârtie umed și apoi într-o pungă de plastic.

Surse articol:

1. Gătim Sănătos și Diverse Rețete Utile, Conservarea Frunzelor și Tijelor de Usturoi: https://www.youtube.com/watch?v=upKPSq4nxnM&ab_channel=Gatimsanatossidiversereteteutile
2. John Staughton, 6 Surprising Benefits of Green Garlic, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/green-garlic.html
3. Health Benefits of Green Garlic, Health Benefits Times: https://www.healthbenefitstimes.com/green-garlic/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.