MUJDEI călugăresc din USTUROI VERDE – un leac simplu pentru numeroase BOLI (video)

Această rețetă este inspirată din bucătăria călugărilor viețuitori în mănăstirile din Oltenia. Usturoiul verde, care apare la început de primăvară, este foarte aromat și bogat în principii active.

Consumul acestuia ajută la prevenirea și tratarea unei game variate de afecțiuni: respiratorii, digestive, cardiovasculare, metabolice și reumatice.

Mujdei Călugăresc din Usturoi Verde

Usturoiul verde întărește imunitatea, curăță corpul de toxine, ajută la reglarea nivelului de tensiune arterială și glicemie, la scăderea colesterolului, combaterea tumorilor și reglarea ritmului inimii.

Mujdei călugăresc din usturoi verde – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână de usturoi uscat
• 3 fire de usturoi verde
• 1 vârf de cuțit de sare
• 1 lingură de ulei de măsline
• 2 linguri de apă
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 linguriță de miere

Mujdei din Usturoi Verde

Preparare

Curățați cățeii de usturoi uscat și zdrobiți-i sau tocați-i mărunt pe un fund de lemn. Puneți-i într-un bol de sticlă. Spălați bine usturoiul verde și tocați-l și pe el mărunt. Amestecați-l în bol.

Adăugați sarea și mierea și frecați bine cu o lingură. Adăugați uleiul de măsline și zeama de lămâie proaspăt stoarsă.

Mujdei Călugăresc din Usturoi Verde

Lăsați mujdeiul să stea în repaus 5 minute, apoi adăugați apa. Amestecați din nou și serviți.

Rețeta video:

Acest mujdei poate fi consumat cu fripturi sau diverse mâncăruri, sau poate fi întins pe pâine și mâncat ca atare. Este foarte bun la gust și aromat.

Datorită mierii de albine, este ușor de consumat, inclusiv de cei mici sau de cei pretențioși. Merge cel mai bine alături de preparate grele.

Mujdei Călugăresc din Usturoi Verde

Sugestii:

Pe lângă ingredientele folosite, se pot adăuga și altele, precum miez de nucă zdrobit mărunt, pătrunjel verde sau leuștean verde.

Mujdeiul se poate prepara doar din usturoi verde, fără usturoi uscat.

Sursă: Puterea tămăduitoare a usturoiului verde, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 15 aprilie – iunie 2017

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.