Orezul din Konjac – slab în calorii și carbohidrați, bun pentru slăbit și dieta fără gluten
Orezul din Konjac este un produs foarte apreciat în prezent. Ne bucurăm că a pătruns cu succes și pe piața din România.
Este o alternativă foarte bună la orezul clasic pentru cei care au intoleranță la gluten, boala celiacă. Acest orez din Konjac este adecvat și pentru diabetici sau cei care vor să slăbească.
Cuprins
Ce este orezul din Konjac?
Acest orez este făcut din făină de Konjac (Konnyaku) și fibre de ovăz. Este de fapt un tip de paste, realizate sub formă de boabe de orez.
Konjac este o făină extrasă din rădăcina unei plante care crește în Japonia și poartă același nume. Din această făină se fabrică diferite tipuri de paste, tăiței, spaghetti, paste, budinci și preparate făinoase, recomandate în mod deosebit celiacilor, diabeticilor, veganilor și vegetarienilor.
Cumpără paste sub formă de orez din Konjac
Slab în calorii – recomandat în diabet și curele de slăbore
Orezul din Konjac nu conține gluten, zahăr sau grăsimi. Este sărac în calorii și carbohidrați, dar bogat în fibre. Are doar 9 calorii per 100 de grame.
Având un indice glicemic redus, poate fi consumat și de persoanele care au diabet de tip 2.
„Foarte bun pentru dieta celor care vor să slăbească. Bun, gustos, fără calorii” – acestea sunt câteva recenzii ale celor care au încercat orezul din Konjac.
Preparat ca orez simplu, orezul din Konjac nu are un gust anume. Însă atunci când este gătit cu carne sau legume, orezul absoarbe aroma ingredientelor.
Acest lucru este un plus, deoarece aveți posibilitatea să pregătiți orezul din Konjac atât în varianta sărată, cât și în variantă dulce, ca desert.
Cumpără Baton slabit cu Konjac si ceai verde
Cum se gătește orezul din Konjac
Orezul din Konjac are o textură gumoasă. Se gătește foarte repede.
Pachetul conține apă, așa că va trebui să deșertați conținutul într-o sită. Scurgeți apa, clătiți orezul cu apă rece și apoi fierbeți-l timp de 1 minut în ap. Se scurge apa și se adaugă în supe, tocane, salate sau alte preparate.
Cumpără Tagliatelle din Konjac
Pentru a-i da o aromă mai bogată, orezul din Konjac se poate căli (după ce l-ați scurs și clătit) într-o tigaie anti-aderentă circa 1-2, fără ulei, cu mirodenii. Ulterior se adaugă în mâncare.
După deschidere, orezul se poate ține în apă cel mult 2 zile. Un pachet de orez din Konjac este suficient pentru 2-3 porții.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete, preparate sau suplimente cu făină de Konjac:
Brioșe dietetice cu vanilie – zero grame de carbohidrați și zahăr!
Făină universală cu un conținut redus de carbohidrați, grăsimi, glucide și calorii – poate înlocui făina obișnuită
Capsule cu fibre pentru oprirea senzației de foame și slăbit