Banana bread din făină de cocos – fără zahăr, gluten, lactoză sau ulei

Dacă vă plac dulciurile cu banane, această rețetă este pentru voi. Potrivită pentru adulți și copii, deopotrivă, poate fi inclusă în dieta celor care suferă de boala celiacă, intoleranță la gluten sau la lactoză.

Banana bread este o pâine cu banane. Este dulce și aromată. Rețeta de mai jos nu conține zahăr, nici alt tip de îndulcitor.

Banana bread reteta

Imagine cu rol ilustrativ: Banana bread reteta

Se prepară din câteva ingrediente, dar rezultatul este neașteptat de bun! Încercați rețeta și nu veți regreta.

  Cumpără cartea  

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Banana bread cu făină de cocos – fără zahăr și gluten

Ingrediente

• 4 banane medii
• 2 ouă mari
• 100 g de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
• 1 linguriță de esență de vanilie
• ½ cană de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta la pret bun)
• 2 lingurițe de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți tava în care veți coace pâinea de banane. Autoarea rețetei a folosit o tavă mică de chec de 9 x 5 cm. Tapetați-o cu hârtie de copt.

Decojiți bananele și puneți-le într-un bol. Pasați-le bine cu furculița, până se fac piure. Adăugați ouăle și esența de vanilie și amestecați bine cu telul. Puneți apoi untul de arahide și amestecați bine din nou.

  Cumpără bicarbonat de sodiu fără aluminiu, la ofertă

Bicarbonat de sodiu fara aluminiu oferta

Bicarbonat de sodiu fara aluminiu oferta

Incorporați apoi ingredientele uscate: făina de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.

 Cumpără făină de cocos fără gluten 

Faina de Cocos fara Gluten

Faina de Cocos fara Gluten

Turnați compoziția în tava pregătită și dați-o în cuptor. Checul se lasă la copt circa 50 de minute, sau până ce trece testul scobitorii.

Scoateți tava din cuptor și lăsați pâinea de banane la răcorit un sfert de oră. Se mută apoi pe un grătar sau pe un tocător și se lasă la răcit.

  Cumpără cartea  

Dulciuri fara zahar

Tăiați banana bread doar după ce s-a răcit complet, în caz contrar se va sfărâma.

Această pâine de banane poate fi servită ca un chec, pe post de desert sau gustare. Este bună și la micul-dejun, alături de o ceașcă de ceai, cafea, lapte ori iaurt.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Chec de banane (banana bread) – rețetă inedită
Banana bread de post fără zahăr, gluten și ulei – dulce de casă sănătos
Banana bread fără zahăr, cu dovlecei – vegan, făină de grâu, fără ulei
Banana bread fără zahăr, cu dovlecei – vegan, făină de grâu, fără ulei

Sursă rețetă: Olena Osipov, Coconut flour banana bread: https://ifoodreal.com/coconut-flour-banana-bread/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.