Brioșe dietetice cu vanilie – zero grame de carbohidrați și zahăr!
Fără zahăr, fără carbohidrați și fără gluten, aceste brioșe sunt ideale pentru o varietate de diete.
Le pot consuma persoanele care nu tolerează glutenul sau lactoza, cei care au diabet sau țin cură de slăbire.
Se prepară dintr-un amestec de ingrediente special creat pentru a obține brioșe sau blaturi dietetice.
Amestecul conține fibre alimentare (celuloză), coajă de psyllium, făină de Konjac, bicarbonat de sodiu, gumă xantan, pulbere de ou și de vanilie Bourbon.
Cumpără amestec pentru brioșe fără gluten și zahăr
Brioșele rezultate au o textură reușită, chiar dacă nu conțin făină de grâu sau de alte cereale. Sunt bogate în proteine și grăsimi. Au un conținut uimitor de fibre.
Le puteți servi ca desert sau gustare, sau chiar ca mic-dejun, alături de o cană de lapte sau iaurt.
Cuprins
Brioșe dietetice cu vanilie – rețetă
Ingrediente (pentru 12 brioșe)
• 150 g de mix pentru brioșe dietetice (îl găsiți aici)
• 270 ml de lapte de vacă sau vegetal (sau apă)
• 20 ml de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 130-150 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• opțional: ciocolată fără zahăr, stafide, nuci, fulgi de migdale
Mod de preparare
Puneți mixul de brioșe într-un bol. Adăugați îndulcitorul, laptele și uleiul. Compoziția se amestecă ușor cu un tel. Incorporați bucățile de ciocolată, nuci sau fulgii de migdale (opțional).
Gustați dacă este suficient de dulce. Se distribuie apoi în tava de brioșe sau în formele individuale, unse cu ulei. Dacă folosiți forme din silicon nu mai este nevoie de ulei.
Cumpără tavă cu forme de brioșe
Dați tava cu brioșe în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Sunt gata după circa 25-30 de minute. Verificați-le dacă sunt coapte bine în interior cu o scobitoare.
Brioșele se lasă la răcorit, apoi se scot din forme. Se servesc imediat, sau se păstrează la temperatura camerei, într-o caserolă cu capac.
Note și sugestii
Compoziția aceasta poate fi folosită nu doar pentru brioșe, ci și pentru blaturi de tort sau prăjituri. Dacă vreți să faceți un tort fără zahăr și gluten, coaceți compoziția într-o tavă / formă rotundă sau inel detașabil de 20 x 33 cm.
Pentru a obține foi de prăjituri, va trebui să coaceți aluatul în tava întinsă a cuptorului. În acest caz poate fi nevoie de o porție dublă de aluat.
100 de grame din brioșele făcute după această rețetă au în jur de 285 de kcalorii, 9,7 g de grăsimi, 61 g de fibre, 13,6 g de proteine.
Nu au deloc carbohidrați și zaharuri. Sunt așadar potrivite nu doar pentru cei care suferă de boala celiacă, intoleranță la gluten sau lactoză, ci și pentru dieta diabeticilor și dieta keto (ketogenică).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe cu iaurt și cocos – fără zahăr, făină sau ulei! Aveți deja ingredientele să le faceți acum!
Brioșe fără zahăr și gluten – rețetă pentru diabet, dieta ketogenică și slăbit
Ai 2 banane și 2 ouă? Fă aceste brioșe rapide fără zahăr, făină sau ulei – din 3 ingrediente!
Brioșe fără gluten și fără zahăr – 7 rețete simple, pe care să le notezi în caietul cu rețete