Două alimente „de bază” din comerț care strică intestinul, microbiomul, imunitatea și sănătatea în general

Într-o emisiune despre autism, realizată de Terranova TV, psihologul clinician Marius Zamfir împreună cu expertul în micronutriție Adrian Vornicu vorbesc despre importanța alimentație în prevenirea și vindecarea bolilor.

Microbiomul copiilor de azi este profund vătămat. Aceștia se nasc deja cu anumite deficiențe la acest capitol.

Doua alimente care strica intestinul si microbiomul

Doua alimente care strica intestinul si microbiomul

Microbiomul solului stropit cu erbicide, pesticide, insecticide

Microbiomul uman are de suferit și din cauza microbiomului solului care este stropit, tratat intensiv.

Solul nu mai este nici curat, nici variat în microorganisme, plante și mici vietăți benefice. Prin erbicidare microbiomul solului este pur și simplu omorât.

Două din cele mai contaminate produse alimentare de pe piață sunt produsele de panificație și produsele lactate.

Prima categorie abundă în pesticide și compuși modificați genetici, iar a doua categorie abundă în hormoni dăunători.

Pâinea și laptele – două alimente de bază care au devenit sursă de boală

Tot mai mulți copii și adulți deopotrivă se îmbolnăvesc și dezvoltă alergii, intoleranțe, boli autoimune. Intoleranța la gluten, boala celiacă, intoleranța la lactoză, intoleranța la cazeină – iată câteva exemple.

Intestinul are foarte mult de suferit din cauza glutenului, dar și a lactozei.

Făina și pâinea din zilele noastre au de 6 ori mai mult gluten decât în trecut. În plus, cerealele de bază sunt modificate genetic, în special grâul și porumbul. Organismul nostru nu mai recunoaște aceste alimente.

Acum mâncâm grâu care este modificat genetic și în loc de 12 cromozomi avem 46 de cromozoni și de 6 ori mai mult gluten”.

Glutenul este ca o gumă, ca un lipici. O pâine făcută din făină albă din care s-au scos toate fibrele, enzimele și nutrienții și care are de 6 ori mai mult gluten decât ar trebui, va fi foarte greu digerată de organismul nostru.

A apărut această cazuistică clinică foarte mare de intoleranță la gluten. În anii ’90 era un singur copil care avea intoleranță la gluten în toată țara. Acum am ajuns să scriem pe fiecare produs în parte „conține gluten”.

Nu organismul copiilor este de vină că nu pot procesa pâinea din comerț, ci grâul care a fost modificat genetic și nu mai este grâu natural, sălbatic, curat.

Modificarea genetică duce la apariția unor toxine care produce inflamație la nivel molecular în corpul uman. Afectează în mod special intestinul și microbiomul.

Eu îmi fac o pâine cu maia dintr-o făină de einkorn și vă spun, cu două felii mă satur! Putem mânca puțin și sănătos în loc de mult și prost” – spune Adrian Vornicu.

Acesta recomandă procurarea unei făini din grâu antic (speltă, einkorn sau alac) biologic, care nu fost tratat. Singura firmă care face asta la noi în țară este BioFarmland, în Arad. Se găsesc pe internet pentru cineva este interesat.

Intoleranța la gluten nu este cauzată (doar) de gluten, ci de acei glicofosfați și compuși toxici utilizați în erbicidare și modificare genetică a grâului.

Dr. Marius Zamfir vorbește de asemenea despre incapacitatea corpului de a digera laptele.

Vacile crescute pentru lapte nu mai sunt vaci românești, spune medicul. Sunt vaci importate din Olanda, care dau 25-50 de litri de lapte care este modificat genetic. Vaca de la țară, din vremea bunicilor, dădea doar 3-4 litri de lapte pe zi.

Laptele din comerț are o cantitate foarte mare de lactoză. În plus, acesta este pasteurizat.

Prin pasteurizare, transformăm lactoza și grăsimea din lapte într-o grăsime și lactoză foarte greu absorbabilă la nivel digestiv”.

Substanțele din lapte devin de două ori mai greu de digerat.

Se provoacă inflamații la nivel digestiv. 90% din cazuril de copii cu autism au tulburări digestive, tulburări intestinale, tulburări alimentare”.

Dr. Zamfir este de părere că noi, oamenii, nu ar trebui să mâncăm lapte de vacă, din punct de vedere genetic.

Rețete fără gluten, rețete fără lactoză

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete fără gluten și rețete fără lactoză:

Rețete FĂRĂ GLUTEN
Rețete FĂRĂ LACTOZĂ

Sursă articol: Terranova TV România, Autism – cauze și soluții: https://www.youtube.com/watch?v=PfAghvgnOxk&ab_channel=TerranovaTVRomania

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.