Nucile și fructele de pădure îmbunătățesc funcția creierului și întârzia îmbătrânirea acestuia

Articol bazat pe studii științifice

Creierul nu are deloc gusturi rele în ceea ce privește alimentele. Îi plac ciocolata, nucile și fructele de pădure.

Nucile si fructele de padure intarzie imbatranirea creierului

Nucile si fructele de padure intarzie imbatranirea creierului: Stockking

Studiile observaționale, bazate pe corelație, sugerează că fructele de pădure reduc declinul cognitiv la vârstnici.

Consumatorii de nuci și fructe de pădure tind să aibă o sănătate mai bună a creierului.

Fructele de pădure întârzie deteriorarea creierului cu 2,5 ani

Cercetătorii au descoperit că la persoanele vârstnice care mănâncă fructe de pădure în cantități mari, declinul cognitiv este întârziat cu 2,5 ani.

Citește și – Îmbătrânirea creierului poate fi încetinită cu 9 ani – prin 2 mijloace naturale

Flavonoizii pe care aceste fructe le conțin au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare puternice. Stresul oxidativ și inflamația stau la baza multor boli, inclusiv a celor neurodegenerative, iar flavonoizii le pot preveni.

Un efect similar îl produc nucile.

Nucile întârzie îmbătrânirea creierului cu 2 ani

Conform unui studiu apărut în „The Journal of Nutrition, Health & Aging” în 2014, consumul de nuci pe perioade lungi de timp întârzie cu 2 ani degradarea funcțiilor creierului la femeile vârstnice (de peste 70 de ani).

Potrivit unui studiu publicat în 2012 în Jurnalul Britanic de Nutriție, nucile îmbunătățesc funcțiile creierului și la tineri. Studenții care au consumat nuci au avut o capacitate mai mare de inferență (concluzionare).

Consumul regulat de nuci ar putea fi în mod special avantajos pentru persoane implicate în domenii care necesită gândire critică sau luare de decizii.

Nucile și fructele de pădure combat degenerarea neuronilor

Mai multe studii intervenționale pe animale și pe oameni arată că nucile și fructele de pădure consumate pe o durată moderată de timp alterează în mod pozitiv performanța cognitivă.

Mai mult decât atât, aceste fructe ar putea preveni sau chiar anula neurodegenerarea în procesul de îmbătrânire.

Citește și – Turmericul stimulează regenerarea neuronilor și repararea creierului (studii)

Cea mai mare protecție la nivel cerebral o au căpșunile și afinele, care abundă în flavonoizi, arată un studiu apărut în „Annals of Neurology”.

Sucul de fructe de pădure bogat în antioxidanți îmbunătățește memoria

Un stimulent cerebral delicios folosit într-un studiu apărut în jurnalul „PloS One” este o băutură din fructe de pădure. 

Participanții erau persoane sănătoase cu vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani. Aceștia au primit zilnic câte o băutură făcută din 150 g de afine, 50 g de fructe de soc, 50 g de coacăze negre, 50 g de căpșuni, 50 g de merișoare și 100 g de tomate. Studiul a durat 5 săptămâni.

Acest suc bogat în antioxidanți a scăzut nivelul de colesterol LDL și colesterol total. Participanții s-au descurcat mai bine la testele de memorie de lucru după administrarea sucului, comparativ cu grupul de control.

Strugurii îmbunătățesc reacțiile la volan

Beneficii similare putem obține și prin consumul de struguri bogați în flavonoide.

Citește și – Alimentele de culoare mov susțin funcțiile creierului și buna-dispoziție

Un studiu apărut în Jurnalul American de Nutriție a arătat că sucul de struguri îmbunătățește capacitatea de realizare a unor sarcini uzuale, precum condusul. Sucul de struguri crește viteza de răspuns la volan.

Sursă articol: NutritionFacts.org, Best brain foods: berries and nuts put to the test: https://www.youtube.com/watch?v=_OQQ2Y5mVu0&ab_channel=NutritionFacts.org

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.