Spanacul, salata verde și alte verdețuri cresc longevitatea (studiu)
√ Bazat pe studii științifice
Longevitatea nu este dictată numai de gene, ci și de stilul nostru de viață și bineînțeles, de pronia lui Dumnezeu.
S-a demonstrat științific că alimentația are un cuvânt important de spus în ceea ce privește durata vieții.
Cuprins
Alimentele vegetale ne pot ajuta să trăim mai mult
Un studiu amplu a arătat că anumite fructe și legume ne pot ajuta să trăim mai mult.
Cercetătorii de la „Harvard Medical School” au analizat datele a 1,9 milioane de adulți din întreaga lume.
Aceștia au participat la studii efectuate în SUA, țări din Europa, Asia, Africa, America de Sud și America de Nord.
Datele colectate au oferit informații despre dietele și rezultatele medicale ale participanților.
Au fost documentate numărul deceselor și cauzele lor. Aceste informații au fost corelate apoi cu dieta fiecărei persoane în parte.
Citește și – Postul de 2 zile pe săptămână detoxifică, slăbește, întinerește și dă longevitate
Concluzia cercetătorilor a fost aceasta:
Cinci porții de fructe și legume pe zi – într-un raport de 2:3 – poate fi considerată cea mai optimă dietă pentru creșterea duratei de viață.
Comparativ cu persoanele care au mâncat doar 2 porții de fructe și legume pe zi, cei care au consumat 5 porții pe zi au avut
- un risc cu 35% mai mic de deces din cauza bolilor pulmonare
- un risc cu 13% mai mic de deces din orice cauză
- un risc cu 12% mai mic de deces din cauza bolilor cardiace
- un risc cu 10% mai mic de deces din cauza cancerelor
Citește și – 5 Secrete de alimentație de la călugării greci, care au cea mai mare rată de longevitate
Alimente care măresc durata de viață
Experții în sănătate recomandă deja această formulă de 5 porții de fructe și legume pe zi.
Cu toate acestea, publicul larg nu știe care sunt cele mai bune alegeri la acest capitol.
Oamenii de știință au descoperit că nu toate fructele și legumele oferă beneficii egale.
De pildă, legumele bogate în precum cartofii, mazărea și porumbul nu sunt la fel de bune.
Între legumele cele mai eficiente în creșterea longevității se numără:
- spanacul
- salata verde
- kale
- alte legume cu frunze verzi
- morcovii
- legumele colorate
La capitolul fructe, cele boagte în caroten și vitamina C sunt cele mai bune.
- fructele de pădure
- fructele citrice
În ceea ce privește sucurile, acestea nu oferă la fel de multe avantaje precum consumul de fructe proaspete.
Fructele și legumele trebuie mâncate crude
Este important de reținut că fructele și legumele trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de maximul lor de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Un alt studiu realizat la Școala de Sănătate Publică de la Harvard a arătat că dietele bogate în alimente vegetale și dieta Mediteraneană sunt asociate cu o incidență mai mică a bolilor de inimă.
Carotenoidele și polifenolii sunt compușii care dau fructelor și legumelor beneficiile lor.
Acești antioxidanți cresc longevitatea și totodată îmbunătățesc sănătatea cognitivă.
Citește și – Rodiile susțin sănătatea inimii, combat cancerul și promovează longevitatea
Sursă articol: Case Adams, Which Foods Increase Lifespan? The Journal of Plant Medicines: https://plantmedicines.org/fruits-vegetables-increase-lifespan/