„Mergeți la PIAȚĂ cu sacoșa, nu la farmacie!” – Dr. Virgiliu Stroescu

Alimentația proastă contribuie într-un procent semnificativ fie la apariția bolilor, fie la agravarea lor.

Doctorul Virgiliu Stroescu spune că printr-un stil de viață sănătos se pot „ține în frâu” 25% din bolile ereditare. O dietă bună împiedică activarea genelor responsabile cu apariția bolile. 

Părintele medicine și cel mai mare medic al antichității, Hippocrate, a subliniat cel mai bine legătura strânsă dintre alimentație și sănătate, printr-o singură frază: ”Alimentele trebuie să ne fie medicamente, iar medicamentele alimente”.

Doctorul Virgiliu Stroescu ne îndrumă să vizităm mai des piața decât farmacia, pentru că de acolo putem procura „medicamente” naturale care ne dau sănătate: fructe, legume, zarzavaturi și cereale integrale.

Alimentația vegetală constituie de altfel primul model de dietă pe care l-a avut omul încă de la facerea lumii. Studiind Biblia, vom vedea că dintru începuturi, Dumnezeu le-a dăruit oamenilor spre hrană și desfătare toată iarba cu sămânță de pe fața pământului, și toți pomii cu rod (Facerea, 1, 29-30).

_________________________________________________________________________________________________________

Doctorul Stroescu este de părere că hrana animală este inferioară celei vegetale. Medicina a început să confirme ușor-ușor că postul, sau cruțarea organismului prin adoptarea unei alimentații naturale, este o terapie ajutătoare în vindecarea unei game variate de afecțiuni.

Fructele proaspete, legumele, verdețurile, nucile și semințele sunt foarte bogate în fibre, vitamine, minerale, enzime, carbohidrați complecși, antioxidanți și compuși fitochimici.

Alimentele de origine animală conțin grăsimi (saturate) și colesterol, și din acest motiv riscul de boli cardiovasculare, diabet, obezitate și cancer este mult mai mic la vegetarieni decât la non-vegetarieni „Studiul China”, realizat de biochimistul american T. Colin Campbell este cel mai cuprinzător în acest sens.

„Hrana vie, cu multe enzime, ne însănătoșește”

Fructele, legumele și plantele verzi conțin substanțe vii, pe care nu le putem găsi în produsele animale. Doctorul Stroescu spune că toate bolile degenerative, cardiovasculare și canceroase pot fi împiedicate prin acțiunea antioxidanților din alimentele vegetale.

Riscul de a contacta o boală nouă este mai mare la persoanele care consumă carne de la animale tratate cu antibiotice și hormoni de creștere.

_________________________________________________________________________________________________________

Trecerea de la o alimentație carnivoră la una vegetariană nu se poate realiza dintr-o dată. Se poate renunța treptat la produsele animale, consumând un procent cât mai mare de fructe și legume.

Procedând astfel, „românii se vor însănătoși și vor scădea numărul bolilor cardiovasculare”, spune dr. Stroescu, care ne dă și câteva sfaturi practice în acest sens:

– să consumăm cât mai variat de fructe și legume
– să înlocuim gradual proteinele animale cu proteine vegetale – din leguminoase uscate, cereale, nuci și semințe (cel puțin la masa de dimineață să renunțăm la carne)
– să consumăm lactate degresate, tofu sau lapte de soia cu vitamina B12

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Virgiliu Stroescu, Prodieta: https://prodieta.ro/virgiliu-stroescu-doctorul-nutritionist-dieta-vegetariana/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.