Dr. Stroescu: Nu SLĂBIM prin regim, ci doar prin MIȘCARE

Pentru a pierde în greutate nu este suficient să fim atenți la alimentație și să renunțăm la excese și la alimentele care favorizează îngrășarea. 

Persoanele supraponderale trebuie să acorde la fel de multă importantă mișcării fizice. Cel puțin așa spune doctorul Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog și nutriționist.

Nu se poate slăbi doar cu ajutorul regimului sau al unor pastile-minune. O dietă corectă poate ajuta cel mult la menținerea unei greutăți corporale optime. Depozitele de grăsime, îndeosebi grăsimea abdominală (viscerală) nu pot fi eliminate decât prin mișcare fizică.

Grăsime înseamnă energie, explică medicul. Aceastanu se pierde nici cu medicamente, nici prin regimuri, ci doar mișcând o consumăm”.

Reducerea cantitativă a meselor ne poate ajuta să nu luăm în greutate mai mult. „Întâi e mișcarea”, spune dr. Stroescu:

„Omul slăbește doar și printr-un singur lucru, prin mișcare. De aceea zic: „Mișcarea e de aur, mâncărica e de argint

Nu se poate slăbi fără un efort susținut, atât din partea voinței de a mânca mai puțin și mai sănătos, cât și din partea trupului, care trebuie să se ostenească mai mult.

„Un om care vrea să slăbească și nu se apucă să facă mișcare e un caraghios”.

Nu contează cât mâncăm până la urmă”. Cea mai sigură cale pentru a da jos kilogramele în plus este mișcarea și adoptarea unui stil de viață mai activ.

A fi activ din punct de vedere fizic este benefic pentru sănătatea corporală și mentală. Mișcarea fizică regulată ajută la buna oxigenare a sângelui și la hrănirea țesuturilor, îmbunătățește circulația sângelui, funcția plămânilor și a inimii, și ajută la prevenirea bolilor cronice: hipertensiune arterială, diabet de tip 2, cancer, artrită reumatoidă.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să ardem mai multe calorii decât consumăm. În loc să eliminăm 500 de calorii din dietă, putem elimina doar 250 din dietă, iar restul printr-o jumătate de oră de mișcare.

Cu toate acestea, un studiu publicat în Current Biology sugerează că mișcarea fizică în sine nu are eficiență în lipsa unei diete sănătoase și echilibrate. Concluzia este deci că un plan eficient de slăbire trebuie să includă atât un regim corect, cât și un program de exerciții sau mișcare fizică zilnică.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Sănătate și Viață – Pentru un Stil de Viață Sănătos și o Viață Fericită: http://www.sanatatesiviata.ro/alimentatie-sanatoasa/10-doctor-virgiliu-stroescu

2. Healthline, How Exercise Helps You Lose Weight: http://www.healthline.com/health/diet-and-weight-loss-fitness-exercise#overview1

3. The Guardian, Exercise alone won’t cause weight loss, study shows: https://www.theguardian.com/science/2016/jan/28/study-reveals-that-exercise-alone-wont-cause-weight-loss

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.