Dr. Virgiliu Stroescu: Nu mâncați proteine animale dimineața deoarece veți rămâne fără energie

Dr. Virgiliu Stroescu face multe afirmații îndrăznețe, controversate, care stârnesc de multe ori comentarii negative.

Nu toți sunt de acord cu părerile domniei sale. O afirmație de acest fel este că proteinele animale nu sunt benefice la micul-dejun. De fapt, medicul este adeptul dietei vegetariene și nu încurajează consumul de carne.

Nu mancati proteine animale dimineata - veti ramane fara energie

Nu mancati proteine animale dimineata – veti ramane fara energie: Altceva cu Adrian Artene

Dr. Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie și doctor în medicină. Este cunoscut pentru expunerile sale despre alimentația nesănătoasă.

De la carnea roșie poți să faci cancer

Doctorul citează rezultatele unor studii care indică un risc crescut de cancer la consumatorii de carne roșie.

Oamenii de știință au spus clar că cei care mănâncă mai mult de 40 de grame de carne roșie pe zi le crește riscul de a face cancer cu 45%„.

Problema cărnii comercializată astăzi este legată de aditivii pe care producătorii îi pun în ea. De multe ori, carnea este tratată cu hormoni de creștere.

Dacă ai o celulă de cancer și mănânci foarte multă carne, factorii de creștere vin și cresc celula canceroasă„.

Carnea în sine conține estrogeni de origine animală care sunt activi. Aceștia sunt dăunători în cancerele hormono-active.

Toate produsele animale nu sunt sănătoase pentru om. Laptele de vacă nu este pentru noi. Are de trei ori mai mult calciu decât are nevoie copilul„.

Produsele de origine animală sunt preparate „moarte”, în timp ce tot ce este verde are viață și ne mărește capacitatea de a trăi, spune medicul.

Este greșit să mănânci proteine animale dimineața

Spre deosebire de alte recomandări ale nutriționiștilor, dr. Stroescu nu susține consumul de proteine la masa de dimineață.

Este greșit să ne începem ziua cu fripturi sau dulciuri. Acestea nu dau energie, ci scot energia din corp, spune medicul. Pentru ca proteinele din friptură să fie desfăcute în bucățele îți trebuie un cumul mare de energie.

Digerarea proteinelor  animale îți consumă toată energia

Dacă mâncăm proteine dimineața ne vom consuma rezervele de energie pentru digerarea acelor proteine.

În momentul în care mănânci proteine tu pierzi energie. N-o iei gata, ci faci șantier. Dimineața nu ai nevoie de șantier, ai nevoie de energie, nu?”

Se pot consuma proteine ușoare, de origine vegetală. Carnea și alte proteine animale sunt complexe și greu de descompus.

Ce trebuie să mâncăm la micul-dejun?

Dr. Stroescu recomandă în schimb cerealele la micul-dejun, deoarece ne țin de foame multe ore.

Dimineața, cea mai bună hrană energetică sunt cerealele”. Acestea trebuie să fie bio, netratate și gătite corespunzător, nu superficial.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole cu informații oferite de dr. Virgiliu Stroescu:

Cea mai mare idioțenie dimineața este să bei cafea – dr. Virgiliu Stroescu
„Dumnezeu nu l-a creat pe om să consume hrană animală. Mielul să dea lână, găina pene și să stea în preajma omului” – dr. Virgiliu Stroescu
Alimente care nu trebuie combinate la aceeași masă – dr. Virgiliu Stroescu
Nucile și migdalele conțin proteine „de elită” – dr. Virgiliu Stroescu

Surse articol:

1. Sănătate – Dr. Virgil Stroescu, Cea mai mare idioțenie dimineața e să bei cafea: https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=898097305167988
2. Medicul Virgiliu Stroescu despre alimentele care ne îmbolnăvesc, Antena 3 CNN: https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/medic-virgiliu-stroescu-alimente-imbolnavesc-675786.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.