Cataplasmele cu VARZĂ calmează DURERILE și vindecă RĂNILE purulente, abcesele, furunculele, contuziile

Varza este unul din cele mai vechi remedii naturale pe care oamenii le-au folosit pentru a se vindeca de felurite boli.

Consumul de varză a fost asociate cu numeroase beneficii, inclusiv combaterea cancerului.

Frunzele au proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene, anti-reumatice și decongestive la nivel hepatic. Acestea pot fi utilizate și extern, cu rezultate foarte bune în afecțiuni ale pielii, oaselor și mușchilor.

Compresele sau cataplasmele cu varză sunt folosite din vechime pentru tratarea rănilor cu sau fără puroi, arsurilor, furunculelor, crăpăturilor pielii, vânătăilor, ulcerațiilor pielii, aftelor bucale, înțepăturilor și mușcăturilor de insecte.

Efectele sale benefice se datorează în primul rând acțiunii antiinflamatoare. Varza reduce umflăturile și calmează articulațiile dureroase. Atenuează inclusiv durerile provocate de nevralgii, sciatică, migrene, lumbago și durerile de cap.

Frunzele de varză ajută la vindecarea țesuturilor prin faptul că stimulează proliferarea celulelor pielii. Au efecte cicatrizante, fiind utile inclusiv în ulcerul varicos. Totodată, acestea trag afară puroiul și toxinele

În medicina tradițională, cataplasmele cu varză aplicate pe zona abdominală și lăsate peste noapte ajută la tratarea ulcerului peptic și a altor probleme intestinale.

Aplicate în timpul zilei pe abdomenul inferior, ajută la calmarea colicilor renale și a cistitelor și la tratarea retenției de lichide.

Frunzele de varză pot fi aplicate pe gât în caz de laringită sau amigdalită. În paralel cu tratamentul extern se poate bea suc sau ceai de varză, pentru reducerea durerilor în gât și a tusei.

Frunzele pot fi introduse și în cupele sutienului pentru mastită sau sâni umflați și dureroși, iar sucul de varză poate fi aplicat pe arsuri, mușcături, afte, acnee, impetigo.

______________________________________________________________________________________________________

Metodă de utilizare

Cataplasmele se obțin foarte ușor. Se folosesc frunzele de la suprafață, asupra cărora a bătut mai mult soarele. Sunt cele care de regulă se înlătură.

Se spală bine și se tamponează cu un prosop de bucătărie. Se îndepărtează nervurile principale cu ajutorul unui cuțit și se așează pe un tocător de lemn.

Se zdrobesc cu mânerul cuțitului sau cu zdrobitorul de șnițele, pe ambele părți. Sau se trece peste ele cu un făcăleț sau cu o sticlă. Astfel vor deveni umede și zemoase.

Alte surse sugerează călcarea frunzelor cu fierul de călcat, pentru a se încălzi și a deveni netede și mai ușor de aplicat.

Frunzele zdrobite se aplică pe regiunile dureroase sau afectate și se fixează cu un bandaj, iar la final se înfășoară cu un prosop încălzit. Se lasă să acționeze câteva ore, preferabil o noapte întreagă.

În cazul rănilor deschise, frunzele de varză se opăresc un minut, apoi se aplică.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mariana Borloveanu, Nebănuita putere vindecătoare a verzei, Cataplasmele vindecă furunculele și calmează durerile reumatice, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Editura Lumea Credinței, Nr. 18, 10 octombrie – 10 decembrie 2017, pp. 43-44

2. Herbal Encyclopedia, Cabbage: http://www.cloverleaffarmherbs.com/cabbage/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Functioneaza 100% metoda asta

  2. Este aliatul meu perfect!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.