Abces Dentar – Simptome și Tratamente Naturiste

Abcesul dentar necesită tratament încă de la primele semne. Până ajungeți la medic, se pot pune comprese cu gheață, sau se pot încerca unele remedii naturiste pentru reducerea inflamației și calmarea durerii.

Abces Dentar – Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Abces Dentar – Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Abcesul dentar – Simptome și cauze

– Durere care pulsează (la atingerea dintelui sau în timpul mestecării)
– Gingii înroșite, umflate
– Pungă cu puroi în jurul dintelui afectat
– Gust neplăcut în gură
– Febră
– Dificultate în vorbire și închidere a gurii
– Inflamații la nivelul gurii, obrazului sau gâtului

Abcesele dentar pot să apară din cauza unei carii netratate, din cauza lipsei de igienă dentară, unei afecțiuni gingivale netratate sau din cauza unui traumatism.

> Abces dentar – Antibiotice

Abcesul dentar este una din cele mai populare afecțiuni pentru care românii apelează la antibiotice. Durerile de dinți însă nu trebuie tratate “după ureche“ cu antibiotice. Persoanele care din varii motive nu se pot prezenta la un cabinet stomatologic pentru îndrumare, pot lua un antiinflamator.

Abces dentar – Tratamente naturiste

Tinctură de echinacea

Se iau câte 20-40 de picături de tinctură de echinaceea, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul durează 6 săptămâni.

Ceai de cicoare

Se prepară o infuzie de 10 minute din 2 lingurițe de plantă și 500 ml de apă clocotită. Ceaiul de cicoare se bea în două reprize: o cană dimineața și una după amiază.

Ceai mixt

Se amestecă 3 linguri de măceșe cu 1 lingură de echinacea, 1 lingură de nalbă și 1 lingură de urzică. Se pune o lingură de amestec de plante într-o cană de apă clocotită și se lasă 15 minute la infuzat. Se beau câte 2 căni pe zi, între mese.

 Ceai de plop negru

Se face o infuzie de 20 de minute din 2 lingurițe de muguri de plop negru și o cană de apă clocotită. Se face gargară și se aplică pe obraz comprese reci cu ceai.

Suc de praz

Se aplică pe obraz comprese cu pâine înmuiată în suc de praz, pentru colectarea puroiului.

Cataplasme și gargară cu ceai de mușețel

Se prepară o infuzie de 30 de minute din 3 linguri de mușețel și o cană de apă clocotită. Se face gargară, sau se aplică pe obrazul cu dintele afectat cataplasme cu ceaiul de mușețel.

Gargară cu salvie

Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de frunze de salvie și un pahar de apă clocotită. Se face gargară cu ceaiul obținut.

Gargară cu sulfină

Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de sulfină și un pahar de apă clocotită. Se face gargară cu ceaiul obținut.

Gargară cu tătăneasă

Se prepară o infuzie din 4-5 lingurițe de rădăcini de tătăneasă mărunțite și o cană de apă clocotită. Se face gargară cu ceaiul obținut.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.