ABCES DENTAR – simptome și remedii naturiste

Abcesul dentar debutează cu o inflamare a pulpitei (pulpa dintelui), urmat de deteriorarea vaselor și a nervilor și acumularea de microbi în canalul dintelui.

Când infecția se răspândește, puroiul poate ajunge până la rădăcină, afectând și zona dimprejurul ei.

Abces dentar tratament naturist

Abces dentar – simptome

Spre deosebire de o durere normală de dinți, abcesul dentar provoacă simptome mult mai intense:

– pulsație dureroasă severă, persistentă la nivelul dintelui, care poate radia către maxilar, zona gâtului și a urechii;
– sensibilitate la rece sau fierbinte
– sensibilitate la presiune, mestecare sau mușcare
– febră (specifică unei infecții)
– umflarea feței sau a obrazului
– ganglioni limfatici sensibili, umflați, sub maxilar sau în gât
– flux brusc de lichid sărat în gură, cu gust și miros urât

Abcesul dentar care provoacă umflarea feței, febră sau dificultăți de respirație, necesită prezența de urgență la stomatolog. Aceste simptome pot indica faptul că infecția a pătruns mai adânc, în maxilar și împrejurul țesuturilor sau chiar în alte zone ale corpului.

Igiena dentară precară poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor dentare și gingivale: carii, boli gingivale, abcese dentare.

Totodată, consumul excesiv de zahăr – dulciuri și băuturi răcoritoare contribuie la formarea cariilor. Lăsate netratate, cariile pot duce la apariția unui abces dentar.

________________________

Abces dentar – remedii naturiste

• Ghimbir. Se pune 1 linguriță de rădăcină de ghimbir rasă sau tocată mărunt la fiert cu 1 cană de apă; se lasă 10 minute să fiarbă, apoi se strecoară; cu ceaiul cald obținut se clătește gura de mai multe ori pe zi.

Ghimbirul conține gomogerol și shogaol, compuși care reduc inflamația și durerea în diferite zone ale corpului.

• Alte plante pentru ceai:

– coada-șoricelului, nalbă, in, podbal, salvie, urzică, rădăcină de cerențel, sulfină, rădăcină de tătăneasă, volbură sau sunătoare; se fac băi ale cavității bucale cu ceai.

– mușețel, salvie, cimbrișor, nalbă (frunze), drăgaică sau mac; se face gargară cu ceai.

Argilă. Se aplică pe obraz, pe direcția dintelui afectat de abces cataplasme cu argilă rece.

Smochine. Se fierbe jumătate de smochină în lapte câteva minute; se aplică pe gingia afectată de infecție.

• Ulei esențial de cuișoare. Puneți o picătură de ulei pe o bucată de vată și aplicați-o pe dintele afectat. Lăsați-o să acționeze câteva minute (nu mai mult, deoarece poate cauza iritații).

Cuișoarele conțin eugenol, un compus cu efecte analgezice, de amorțire a durerii.

• Salvie. Amestecați 1 linguriță de salvie uscată mărunțită (sau măcinată prin râșnița de cafea) cu sare și apă și faceți gargară cu soluția obținută, cel puțin 5 minute. procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi.

Salvia are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare (datorită conținutului de camfor și 1,8-cineol).

• Usturoi. Zdrobiți un cățel de usturoi și aplicați-l pe dintele dureros. Mestecați-l ușor. Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

• Turmeric. Amestecați puțină pulbere de turmeric cu suficientă apă cât să obțineți o pastă. Aplicați-o pe zona afectată și lăsați-o să acționeze 20-25 de minute.

Asemenea ghimbirului, turmericul are efecte antiinflamatoare puternice și proprietăți antibacteriene.

________________________

Surse bibliografice:

1. Medicine Net, Abscessed Tooth: https://www.medicinenet.com/abscessed_tooth_guide/article.htm#what_is_an_abscessed_tooth

2. Terapii Naturiste, Abces dentar: http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/abcese.htm

3. Cure Joy, Top 10 Home Remedies For Tooth Abscess That Really Work: https://www.curejoy.com/content/home-remedies-for-abscess-tooth/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.