ANANASUL are proprietăți vindecătoare excepționale, confirmate științific

Folosit de sute de ani de popoarele indigene pentru numeroase afecțiuni, ananasul a fost abia de curând cercetat în studiile științifice pentru proprietățile sale medicinale. Cercetătorii au descoperit lucruri uimitoare.

BROMELAINA – COMPUSUL ACTIV DIN ANANAS 

Ananas - Beneficii Uimitoare

Ananas – Beneficii Uimitoare

Bromelaina este un amestec de enzime, extras din fructul ananasului și folosită astăzi ca supliment alimentar pentru inflamațiile nazale, osteoartrită, cancer, digestie deficitară și dureri musculare.

La nivel extern (aplicată pe piele), bromelaina este folosită pentru răni și arsuri. Se comercializează în farmacii sau în magazinele naturiste sub formă de pulbere, capsule, tablete sau creme.

ANANASUL – BENEFICII 

În studiile clinice preliminare, bromelaina s-a dovedit un agent anti-tumoral superior medicamentului chimioterapic 5-fluororacil, care este extrem de toxic pentru corp.

Acest compus remarcabil, concentrat în special în interiorul fructului (în miezul fibros pe care de obicei îl aruncăm) a fost cercetat pentru o sumedenie de aplicații medicinale potențiale, cu rezultate favorabile:

– Boala alergică a căilor respiratorii
– Sinuzită
– Astm
– Virusul gripal
– Colită
– Constipație
– Dispepsie
– Edeme
– Tulburări ale sistemului imunitar
– Inflamații
– Osteoartrită la genunchi
– Leziuni ale tendoanelor
– Tromboflebită
– Infarct miocardic
– Leziuni hepatice
– Cancer pulmonar
– Cancer la sân
– Cancer de colon
– Cancer cerebral
– Cancer de piele
– Melanom
– Producție deficitară de lapte matern (probleme de alăptare)

ANANAS – ADMINISTRARE

Pentru români, ananasul este un fruct tropical scump, pe care puțini își permit să-l consume cu regularitate în stare proaspătă. Cei mai mulți dintre noi cumpără ananas la cutie. Or ananasul conservat nu mai deține aceleași proprietăți, ci poate conține și mulți îndulcitori și aditivi nedoriți. 

Extractele cu bromelaină sunt compuse de fapt din mai multe substanțe, precum peroxidază, fosfatază acidă, calciu și inhibitori de protează. Însă ingredientul active principal este bromelaina, o enzimă concentrată în miezul fructului de ananas, în partea fibroasă.

Atunci când este consumată pe stomacul gol, bromelaina va intra în sânge și va exercita o acțiune sistematică. Dacă este consumată la masă, împreună cu alte alimente, activitatea ei va fi redusă doar la facilitarea digestiei.

Prin urmare, cel mai bun mod de consum este pe nemâncate.

Și frunzele de ananas pot fi utilizate în scop terapeutice. Acestea au proprietăți anti-diabetice și sunt mai eficiente decât medicamentele pentru scăderea colesterolului.

ANANAS – PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII 

Proprietățile fibronolitice ale bromelainei pot contribui la subțierea sângelui, de aceea persoanele care iau medicamente anticoagulante trebuie să fie precaute. Bromelaina poate totodată crește absorbția altor nutrienți și medicamente, lucru care poate dăuna în unele cazuri. Atenție dacă urmați un tratament medicamentos.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/pineapples-amazing-healing-properties-revealed

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Total de acord! Este f sanatos. Dar de unde stia … bunica..?!? Pe vremea lui bunica-mea ea nu vazuse ananas in viata ei!

  2. A aflat de la nepoței șapoi a postat.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.