ANANAS cu MIERE – un remediu eficient pentru TUSE

Combinația dintre ananas și miere este considerată o formulă de succes pentru tratarea tusei

Dincolo de dulceața cuceritoare a acestui fruct tropical se ascunde o putere vindecătoare nebănuită. Ananasul este apreciat de secole ca un remediu eficient pentru problemele digestive și inflamații.

Ananas cu miere pentru tuse

 

ANANASUL – CONȚINUT NUTRIȚIONAL

Conține cantități bune de vitamina C, și doze mai mici de vitamina A, vitamine din complexul B, fier, calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, beta-caroten și alți antioxidanți.

Efectele sale benefice asupra digestiei se datorează unei enzime cunoscute sub numele de bromelaină. Aceasta are proprietăți anti-inflamatoare puternice.

Studii mici au arătat că bromelaina contribuie la reducerea simptomelor de astm. Alte cercetări susțin că persoanele care consumă cantități mari de beta-caroten (regăsit și în ananas) au un risc mai mic de a dezvolta astm.

Sucul proaspăt de ananas, amestecat cu miere, este un tonic excelent pentru persoanele rănite. Ajută la combaterea tusei prin dizolvarea mucusului din plămâni. Acest efect se datorează cel mai probabil bromelainei.

__________________________

ANANAS ȘI MIERE PENTRU TUSE

Ingrediente

• 2 rondele groase de ananas
• 1 lingură de miere
• 60 ml de apă

Preparare

Tăiați feliile de ananas bucăți mici și dați-le prin robot sau pasați-le cu un blender vertical până se fac piure. Adăugați apa și mixați din nou.

Strecurați sucul și stoarceți bine pulpa. În sucul limpede, adăugați mierea de albine și amestecați până la dizolvarea completă.

Sucul de ananas și miere se bea imediat. În tusea care perturbă somnul de noapte se poate face un tratament de 3 zile cu acest remediu.

Opțiuni

Strecurarea sucului este opțională. Se poate consuma cu tot cu pulpă.

Adăugați puțin piper cayenne, turmeric, ghimbir, scorțișoară, lămâie sau sare pentru a obține un leac și mai eficient. Condimentele nu sunt recomandate copiilor mici.

 

Vezi și Sucul de ANANAS, fel de eficient ca medicamentele ANTIINFLAMATOARE și anticancerigen

 

_________________________

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Copiii cu alergii alimentare nu trebuie să primească ananas sau alte fructe acide (citrice) până la 1 an. În caz contrar, ananasul poate fi introdus în alimentația copiilor de la 8-10 luni.

Unii pediatri recomandă evitarea mierii până la 2 ani deoarece poate cauza botulism.

Ananasul este sigur în sarcină, dar în doze moderate. O felie pe zi de ananas proaspăt poate combate grețurile matinale.

_________________________

Surse:

1. My Healthy Kiddo, Pineapple Tonic for cough: https://www.myhealthykiddo.com/pineapple-tonic-for-cough-the-best-home-remedy-for-cough-raw-pineapple-and-honey-cures-cough/

2. Medical News Today, Everything you need to know about pineapple: https://www.medicalnewstoday.com/articles/276903.php?sr

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.