Prăjitură fără foc, din NUCI și CURMALE – rețetă de post

Deserturile crude, din ingrediente naturale, au devenit foarte apreciate în rândul iubitorilor de rețete simple și sănătoase. Prăjitura pe care v-o propunem se face doar din fructe și cereale. Este foarte hrănitoare și sățioasă, energizantă și bogată în proteine de calitate. Se prepară destul de ușor, fără, lactate sau ouă.

Curmalele sunt dulci, și de aceea nu mai este nevoie să adăugați zahăr sau alt îndulcitor. Pentru a obține o prăjitură mai fină, puteți măcina fulgii de cocos prin râșnița de cafea.

Prăjitură Fără Foc

Prăjitură Fără Foc

Desert de post din nuci și curmale – rețetă

Ingrediente

• 1 pachet de curmale deshidratate
• 200 g de nucă
• 100 g de fulgi sau făină de cocos

Preparare

Scoateți sâmburii de la curmale (dacă au), și puneți-le la înmuiat într-un bol cu 200 ml de apă încălzită în prealabil. Lăsați curmalele la hidratat cel puțin 2-3 ore.

După ce s-au înmuiat, scoateți curmalele din apă și păstrați apa în care au stat, deoarece o veți folosi mai târziu. Puneți curmalele în vasul blenderului împreună cu miezul de nucă. Pentru a fi mai gustos, puteți rumeni puțin miezul de nucă. Mixați până când obțineți o compoziție vâscoasă și omogenă. Transferați această pastă într-un bol încăpător. Adăugați fulgii sau făina de cocos și amestecați cu mâinile curate. Turnați câte puțin din apa în care au stat curmalele și frământați până când obțineți un aluat lipicios, tare. Dacă este prea moale, mai adăugați nucă de cocos.

În loc de fulgi de cocos puteți folosi încă 200 g de fructe uscate (stafide, cireșe, caise etc).

Pentru a se întări mai bine, puteți adăuga în această compoziție și câteva linguri de ulei de cocos. Acesta se va solidifica după ce va sta la rece.

Puneți aluatul obținut într-o tavă sau formă de silicon (rotundă, pătrată, dreptunghiulară) și presați-l cu degetele până ocupă toată suprafața. Puneți o folie de plastic peste tavă și introduceți-o în frigider. Lăsați prăjitura peste noapte, pentru a se închega și a fi mai ușor de tăiat.

A doua zi, răsturnați blatul pe un fund de lemn și tăiați-l în formele dorite: pătrățele, batoane, triunghiuri etc. Prăjitura rămasă trebuie ținută la frigider, în cutii de plastic cu capac.

Din acest blat puteți forma și biluțe rotunde, pe care să le rostogoliți la final prin nucă de cocos, pudră de cacao sau roșcove.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Buna,sanatoasa si usor de pregatit.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.