Negresă fără coacere – fără zahăr, lapte, ouă, ulei

Aceasta este una din cele mai simple rețete de negresă fără coacere pe care o veți găsi.

Se prepară din 3 ingrediente principale și este gata în câteva minute. Nu veți folosi aragazul, ci frigiderul. Sună bine, nu?

Negresa fara coacere - fara zahar, gluten, lactoza

Imagine sugestiva: Negresa fara coacere – fara zahar, gluten, lactoza

Desert la rece, fără zahăr și alergeni

Este un desert ideal pentru zilele călduroase de vară, când ai nevoie de un desert rece, energizant și totodată sățios.

Se prepară doar din curmale, cacao și unt de arahide. Acesta din urmă poate fi înlocuit cu unt de migdale, tahini sau unt de nuci românești.

Aceste unturi se pot face în casă (din fructe prăjite, fără sare și mixate în blender până se transformă într-o cremă). Sau se pot cumpăra din comerț.

Recomand această negresă fără coacere adulților și copiilor. Întrucât nu conține zahăr, ouă, făină sau lactate, poate fi inclusă și în dieta celor cu alergii sau intoleranțe alimentare.

Negresă fără coacere – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Desfaceți curmalele și scoateți sâmburii (dacă au). Puneți-le în vasul unui blender (blender de tip ninja) și adăugați untul de arahide. Puneți pudra de cacao, sarea și esența de vanilie.

Mixați până când rezultă o compoziție omogenă, groasă și lipicioasă, ca o pastă. Transferați-o într-o formă dreptunghiulară sau pătrată, tapetată cu hârtie de copt.

Presați compoziția o bine, într-un strat compact și uniform. Nivelați și dați negresa și presați câteva nuci sau alune mărunțite deasupra, dacă vreți.

Dați tava în congelator pentru o oră, sau în frigider peste noapte. Se scoate când s-a întărit suficient de mult, încât să poată fi tăiată.

Trageți de hârtie și scoateți blatul din formă. Porționați-o apoi în pătrate sau dreptunghiuri, de mărimea dorită.

Note și sugestii

În cazul în care curmalele pe care le aveți sunt uscate și tari (iar nu moi și cărnoase), va trebui să le lăsați la înmuiat în apă sau lapte vegetal cald câteva minute. Astfel se vor înmuia și blenderul va putea să le proceseze mai ușor.

Curmalele pot fi înlocuite în această rețetă de negresă cu alte fructe uscate, precum prune uscate sau caise uscate. 

Dacă faceți acest desert pentru copii, vă recomand să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove. Aceasta din urmă este mai dulce, mai bogată în minerale și nu are cofeină (nu dă agitație).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără coacere, vegane și fără zahăr:

Cum să faci negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)
Negresă fără zahăr, din nuci și curmale
Negresă crudă, fără zahăr, făină sau ulei

Sursă rețetă: Aura Art of Healthy Living, 15-minutes no bake chocolate brownies: https://www.instagram.com/p/C-Fees-SDgf/?e=2af65cdd-ce34-4ee2-ba92-eb5388dbd904&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.